Kahvaltıya ve beş çayına en yakışan tatlılardan biri biscotti tarifi:
MALZEMELER (20 dilim):
-2 su bardağı tam buğday unu veya yulaf unu veya badem unu veya rondoda çekilmiş yulaf(evde ne varsa)
-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı
-½ çay kaşığı karbonat
-1 elma
-Evdeki kuru meyveler
YAPILIŞI:
Öncelikle elma biraz su eklenerek rondoda püre kaline getirilir. Sonrasında tüm malzemeler karıştırma kabına alınır ve yoğrulur. Yağlı kağıt serili tepsiye alınır, hamura şekil verilir. 170 derecede 10 dakika pişirilir. Kesilecek kıvama gelen hamur biscotti şeklinde dilimlenir ve tekrar 170 derecede 10 dakika daha pişirilir. Ben biscottiyi çok kıtır sevdiğim için biraz daha fazla pişirdim. Siz nasıl seviyorsanız ona göre pişme derecesini ayarlayabilirsiniz. Sonrasında pişen biscottileri benmari usulü erittiğim vegan bitter çikolata batırıp fındıkla süsledim. Siz de nasıl isterseniz öyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
-1 biscotti kalorisi ortalama 110 kcaldir.