Vaughn Smith kimdir, kaç yaşında? 45 dil bilen Vaughn Smith hakkında bilgiler

Amerika'nın Washington eyaletinde yaşayan 46 yaşındaki Vaughn Smith gündeme oturdu. 45 dil bildiği ortaya çıkan Vaughn Smith ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Merak eden insanlar için tüm detayları haberimizde derledik.

09.04.2022-22:12 - (Son Güncelleme: 09.04.2022-22:12) Vaughn Smith kimdir, kaç yaşında? 45 dil bilen Vaughn Smith hakkında bilgiler

Amerika'da halı yıkamacı olarak çalışan Vaughn Smith'in beyninin incelemeye alındığı açıklandı. Vaughn Smith'in bildiği dillerin sayısı 45'i bulmakta. Bu duruma hiperpoliglot deniyor. Konuyla ilgili diğer detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Vaughn Smith

46 yaşındaki adam halı temizleyicisi olarak çalışıyor ve 45 dil bilmesi özelliğini çoğu zaman konuşmaktan hoşlanmıyor. İnsanlar ise adamın 45 dili nasıl öğrenmiş olduğunu merak ediyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü vatandaşın beynini incelemeye karar verdi. Bildiği dillerden 8 tanesini ana dili gibi, 16 tanesini de akıcı olarak konuşabiliyor ve bildiği tüm dillerin sayısı 45'i buluyor. Bu özelliğinin üstüne konuşmayı pek sevmiyor ama sorulduğunda da yalan söylemiyor. Konuşabildiği en akıcı diller; İngilizce, İspanyolca, Bulgarca, Çekçe, Portekizce, Rumence, Rusça ve Slovakça. Smith konuyla ilgili şunları söylüyor; "Tüm dillerde çok iyi değilim ama 25 dili de az çok olsa da biliyorum" Yani aslında toplam 45 dil bildiği düşünülüyor. 24 dil ile uzun sohbetler edebiliyor. İtalyanca, Fince, Amerikan İşaret Dili ile de öyküler anlatabiliyor. Kendi kendine ise Meksika'da konuşulan Nahuatl, Montana'da konuşulan Saliş yerli dilini öğrenmeye çabalıyor. Hollandaca ve Katalanca aksanlarını da o kadar başarılı kullanıyor ki doğuştan bu dilleri konuşan insanlar bile şaşırıyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal