Vatandaşa düşük faizli kredi kampanyası

Turizmciler ile ihracatçılara sunulan düşük faizli ihtiyaç kredisi imkanı şimdi de vatandaşlara sunuluyor. Peki, düşük faizli ihtiyaç kredisi şartları nelerdir, kimler alabilir? İşte detaylar...

16.04.2022-19:15 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-19:15) Vatandaşa düşük faizli kredi kampanyası

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamayla ihracatçılara kredi destek uygulaması yapılacağı müjdesi verilmişti. İhracatçıları sevindiren haberin ardından şimdi de vatandaş için aynı uygulama bekleniyor.

150 bin liralık kredi paketleri

İhracatçı şirketlerin yaptığı açıklamada 150 bin liralık kredi paketinin olumlu karşılandığı vurgulandı. Son zamanlarda artış gösteren maliyetlerden dolayı sermaye sıkıntısı yaşayan ihracatçılar kredi desteğiyle biraz da olsa rahat nefes alacaklar. Söz konusu krediler, döviz getirisi bulunan sektörlere verilirken, işletme sermayesi ihtiyacında olan şirketlere de senelik %10 faizli kredi talebi oluşturuldu.

Faiz oranı senede %9

Katıldığı bir iftar yemeğinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Proje finansmanı prensipleri ile harcama mukabili ile belge karşılığında kullandırılacak bu krediler için yüz milyarı ihracat, elli milyarı turizm için olacak şekilde toplam yüz elli milyarlık kaynak ayırdık. Benzeri bir uygulamayı turizm sektöründe de uygulayarak döviz kazandıran firmalara %9'a dek inmiş faiz oranları ile uzun süreli TL finansmanı sağlıyoruz" ifadelerine yer verdi.

 düşük faizli kredi

Vatandaşlara da düşük faizle kredi verilecek mi?

İhracatçıların ardından turizmcilere de aynı şekilde kredi yardımında bulunulması sırada vatandaşların olduğu düşüncesini doğuruyor. Yaz aylarında artacak masraflar ve yaklaşan seçimlerden dolayı yeni bir kredi kampanyası gelir diye tahmin ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal