Van’da şiddetli deprem: Vatandaşlar panikle sokağa döküldü

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) resmi internet sitesinde yer alan verilere göre, Van’da 4.3 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı sebebiyle vatandaşlar panikle sokağa döküldü.

13.07.2024-09:59 - (Son Güncelleme: 13.07.2024-09:59) Van’da şiddetli deprem: Vatandaşlar panikle sokağa döküldü

Van’da şiddetli bir Deprem meydana geldi.  AFAD, Van'da 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin merkez üssü olarak Tuşba ilçesi belirlendi. Deprem, saat 23.19'da yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Deprem anında pijamayla sokağa çıktılar

Deprem anında panik yaşayan birçok vatandaş, hızla evlerini terk ederek sokaklara çıktı. Özellikle bir abi kardeş, pijamaları ile sokağa çıktıklarını ve depremin şiddetli bir sallantıya neden olduğunu belirttiler. Korku dolu anlar yaşayan kardeşler, depremin kendilerini oldukça tedirgin ettiğini ifade ettiler.

Van’da şiddetli deprem: Vatandaşlar panikle sokağa döküldü

AFAD’dan açıklama geldi

Şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da büyük maddi hasar bildirilmedi. Ancak yetkililer, bölgede incelemelere devam ediyor ve vatandaşlardan tedbirli olmalarını istiyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, depremin etkilerini değerlendirmek ve olası hasarları tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal