Van'da Serebral Palsili Kızlar İçin Yardım Kampanyası

Van'da öğretmen ve öğrencilerin öncülüğünde, serebral palsi hastası iki kız kardeşin ameliyatı için yardım kampanyası devam ediyor.

23.10.2024-18:09 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-18:09) Van'da Serebral Palsili Kızlar İçin Yardım Kampanyası

Van'da Serebral Palsili Kız Kardeşler İçin Kampanya

Van’ın İpekyolu ilçesinde, Elif Eylül ve Gülperi Gültekin isimli kardeşlerin serebral palsi (beyin felci) hastalığı nedeniyle gerçekleştirilmesi gereken ameliyatlar için öğretmenler ve öğrenciler tarafından başlatılan yardım kampanyası hızla devam ediyor.

Ailenin Mücadelesi

Buzhane Mahallesi’nde yaşayan Şahin ve Zeynep Gültekin çiftinin, 17 yaşındaki Elif Eyl ile 15 yaşındaki Gülperi Gültekin, serebral palsi hastalığı ile dünyaya geldi. Aile, kızlarının sağlığı için tüm imkanlarını seferber etti fakat pek çok hastaneden olumlu sonuç alamadı. En sonunda, Denizli Pamukkale Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde ameliyat olabileceklerini öğrendiler.

Okul İşbirliği ile Başlatılan Kampanya

Kızlarını tedavi ettirmek için 'İpekyolu Van Anadolu Lisesi'nde, okul müdürü Dilaver Dindar, kimya öğretmeni Ozan Sağır ve rehberlik öğretmeni İrem Miray Balcı öncülüğünde bir yardım kampanyası düzenlendi. Öğretmenler, öğrenciler ve hayırseverlerin destekleri ile ilk olarak Elif Eyl'ün ameliyatı gerçekleştirildi. Kampanya, Gülperi’nin ameliyatı ve Elif Eyl’ün ikinci ameliyatı için de devam ediyor.

Gültekin Ailesinin Teşekkürü

Baba Şahin Gültekin, kızlarının tedavisi için pek çok hastane gezdiklerini ancak herhangi bir iyileşme göremediklerini ifade etti. “Okul sayesinde kızım Denizli’ye götürüldü ve ilk ameliyatı yapıldı. İki kızımın da tekrar ameliyat olması gerekiyor. Bu konuda herkesten yardım bekliyoruz,” diyerek minnettar olduğunu belirtti.

Okul Müdürü ve Öğretmenlerin Duyguları

Okul Müdürü Dilaver Dindar, her iki kardeşin serebral palsi hastası olmasının zor bir durum olduğunu ve eğitim gördükleri süreçte bu talebi fark ettiklerini kaydetti. Öğrencilerin harçlıklarını biriktirdiğini ve öğretmenlerin pozitif geri dönüşlerin olduğunu belirtirken, 25 Kasım

Öğrencilerin Destekleri ve Gelecek Umutları

Kampanyaya liderlik eden kimya öğretmeni Ozan Sağır, bu sosyal sorumluluk projesinin okuldaki öğrenciler arasında büyük destek bulduğunu ifade etti. Elif Eyl'ün ilk ameliyatını olduğunu ve şimdi sırada ikinci ameliyatı ile Gülperi'nin ameliyatının olduğunu vurguladı. Elif Eyl de ameliyatı için yardım eden öğretmen ve arkadaşlarına teşekkürlerini sunarak, okula dönmeyi arzuladığını ifade etti.

Van'da İpekyolu Van Anadolu Lisesi Müdürü Dilaver Dindar, kimya öğretmeni Ozan Sağır ve rehberlik...

Van'da İpekyolu Van Anadolu Lisesi Müdürü Dilaver Dindar, kimya öğretmeni Ozan Sağır ve rehberlik öğretmeni İrem Miray Balcı'nın, serebral palsi (beyin felci) hastası Elif Eylül (Fotoğrafta) ve kardeşi Gülperi Gültekin'in ameliyatı için öğretmen ve öğrencilerin başlattığı yardım kampanyası devam ediyor. Topladıkları yardımla Elif Eylül Gültekin'in ilk ameliyatını yaptıran öğretmen ve öğrenciler, diğer ameliyatlar için kampanyayı sürdürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal