Van’da da hissedilen şiddetli deprem: Ölü ve yaralılar var

İran’ın Batı Azerbaycan bölgesinde yaşanan 5.8’lik deprem Van’da da hissedildi. İran Acil Durum Merkezi’nden yapılan açıklamada deprem nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği 122 kişinin ise yaralandığı duyuruldu.

29.01.2023-10:29 - (Son Güncelleme: 29.01.2023-10:29) Van’da da hissedilen şiddetli deprem: Ölü ve yaralılar var

İran’ın Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy kentinde gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonucunda can kaybı ve yaralanmalar yaşandığı öğrenildi. İran Acil Durum Merkezi’nden yapılan açıklamada 5,8 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 122 kişi yaralandı. Öte yandan depremin Van’da da hissedildiği kaydedildi. 

AFAD’dan açıklama geldi

AA’da yer alan habere göre; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Hoy kentindeki 5,8 büyüklüğündeki deprem yerin 6,49 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

İran Sismoloji Merkezine göre ise yerel saatle 21.44'te meydana gelen depremin büyüklüğü 5,9 olarak ölçüldü. Şu ana kadar en büyüğü 3,6 olmak üzere en az 20 artçı sarsıntı kaydedildi.

İran Deprem Son Dakika

İran Acil Durum Merkezi, depremde ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 122 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ülke medyasında yer alan görüntülerde ise deprem nedeniyle bazı binaların kısmen yıkılmış olduğu görüldü.

Herhangi bir olumsuzluk yok

AFAD Başkanı Yunus Sezer, yaşanan deprem sonrası Türkiye'de herhangi bir olumsuzluk olmadığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan AFAD Başkanı Sezer, "Geçmiş olsun Van... Azerbaycan İran sınırında meydana gelen ve Başkale ilçemizde de hissedilen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası çok şükür ülkemizde olumsuz bir durum yoktur. İlgili tüm Ekiplerimiz alan taramalarına devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal