Van'da 13. Yıldönümü İçin Arama Kurtarma Tatbikatı Yapıldı

Van depreminin 13. yılı dolayısıyla düzenlenen tatbikat, AFAD ve UMKE tarafından gerçekleştirildi.

23.10.2024-15:43 - (Son Güncelleme: 23.10.2024-15:43) Van'da 13. Yıldönümü İçin Arama Kurtarma Tatbikatı Yapıldı

Van Depreminin Anısına Özel Tatbikat Düzenlendi

Van'da, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) iş birliği ile 13. yıl anma etkinlikleri çerçevesinde bir arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat, AFAD yerleşkesindeki eğitim sahasında düzenlendi.

Programda Dualar ve Saygı Duruşu

Tatbikat öncesi düzenlenen programda, Kur'an-ı Kerim okunarak depremde hayatını kaybedenler anıldı. Katılanlar, hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunarak dua etti.

Gerçeği Aratmayan Senaryo

Senaryo gereği 6,2 büyüklüğündeki bir depremin ardından arama kurtarma ekipleri etkin bir şekilde çalıştı. AFAD, UMKE, polis ve sivil toplum kuruluşlarından gelen ekipler, yıkılan binalar arasında arama kurtarma köpeklerinin de desteğiyle görev yaptı. Tatbikat, yaralıların hastanelere sevk edilmesi ile sona ererek, gerçekçi görüntülere sahne oldu.

AFAD İl Müdürü’nden Açıklama

AFAD İl Müdürü Mehmet Ulutaş, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, "Her zaman afetlere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Van'da yalnızca deprem değil, her türlü afet için hazırlıklar yapıyoruz. Geçen yıl 200 kişilik bir arama kurtarma ekibi oluşturmuştuk, bu yıl her ilçede 100’er kişilik ekipler oluşturmayı planlıyoruz" dedi.

Afetlere Karşı Önleyici Faaliyetler

Ulutaş, Gölcük'te 1999 yılında meydana gelen depremde 93 olan arama kurtarma personel sayısının, 6 Şubat depremlerinde 45 bine ulaştığını vurgulayarak, bu durumu kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarmaya verdiği önem olarak değerlendirdi. Ayrıca, tatbikatların sadece deprem değil, kışın çığ olaylarına karşı da yapıldığını belirterek, afetler gelmeden öncesinde planlama yapılmasının ve risklerin azaltılmasının önemine dikkat çekti.

Van'da, Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)...

Van'da, Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) koordinasyonunda Van depreminin 13. yılı dolayısıyla anma programı ve arama kurtarma tatbikatı yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal