Valilikten önemli açıklama: O araçları kullanmak yasak olacak

Sakarya Valiliği’nden yapılan açıklamada, Kurban Bayramı’nın ilk gününde trafik yoğunluğunun önlenmesi amacıyla kamyon, çekici, tanker ve benzeri ağır vasıta araçlara seyir yasağı getirildi.

13.06.2024-10:29 - (Son Güncelleme: 13.06.2024-17:26) Valilikten önemli açıklama: O araçları kullanmak yasak olacak

Sakarya Valiliği, Kurban Bayramı'nın başlangıcında trafik yoğunluğunu azaltmak ve potansiyel kazaları önlemek amacıyla kamyon, çekici ve tanker gibi araçlara seyir yasağı getirdiğini duyurdu.

O araçları kullanmak yasak olacak

İHA’da yer alan habere göre; valilik tarafından yapılan açıklamada, 2024 yılı Kurban Bayramı tatili ile okulların kapanmasının aynı döneme denk gelmesi sebebiyle, 14 Haziran Cuma günü saat 06.00’dan itibaren 16 Haziran Pazar günü saat 5.00’e kadar kamyon, tanker ve çekicilere yönelik 24 saatlik seyir yasağının uygulanacağı belirtildi. Açıklamada, özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerden diğer şehirlere ve turistik bölgelere yönelik yoğun trafik beklentisi olduğu ve bu durumun olumsuz etkilerini en aza indirmek için trafik tedbirlerinin alındığı vurgulandı.

Valilikten önemli açıklama: O araçları kullanmak yasak olacak

Valilik açıklamasında, bayram tatilinin başlangıcında İstanbul ve Ankara istikametinde D-100, D-650 ve Anadolu Otoyolları üzerinde kamyon, çekici ve tankerlerin seyirlerinin yasaklandığı, ancak yaş sebze ve meyve, süt ürünleri, dondurulmuş gıdalar, ilaç, tıbbi malzeme, posta, süreli yayın, kurbanlık ve akaryakıt taşıyan araçların tedarik süreçlerinin aksamaması için belirli istisnai durumlar dışında seyirlerine izin verileceği bildirildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal