Valilikler teker teker açıkladı: 3 ilde denize girme yasağı

Valiliklerden yapılan açıklamalara göre Kocaeli, Sakarya ve Düzce’de denize girme yasağı uygulanacak. İşte detaylar…

27.07.2024-17:11 - (Son Güncelleme: 27.07.2024-17:11) Valilikler teker teker açıkladı: 3 ilde denize girme yasağı

Yüzmeye gidenlere kötü haber. Kocaeli'nin Kandıra, Sakarya'nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçeleri ile Düzce'nin Akçakoca ilçelerinde olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı.

Kandıra'da denize girmek yasak

AA’da yer alan habere göre; Kandıra Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle ilçedeki tüm plajlarda denize girmek yasaklandı. Vatandaşlardan bu yasağa uymaları ve denize girmemeleri istendi.

Valilikler teker teker açıkladı: 3 ilde denize girme yasağı

Sakarya'da yoğun dalga ve rip akıntısı bekleniyor

Sakarya'nın Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinin sahil kesimlerinde yoğun dalga ve rip akıntısı etkili oluyor. İlçe kaymakamlıkları tarafından elverişsiz hava ve deniz şartları nedeniyle bu üç ilçede de denize girmek yasaklandı.

Düzce'de kırmızı bayraklar sahillere kondu

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde de elverişsiz hava ve deniz şartları nedeniyle tüm plajlarda denize girilmesine izin verilmiyor. Sahillerde görev yapan cankurtaran ekipleri, bayrakları kırmızıya çevirerek vatandaşları ikaz ediyor. Ayrıca, Akçakoca Kaymakamlığı sel, su baskını, taşkın ve heyelan riskine karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Yetkililer, vatandaşların can güvenliği için bu yasağa uymalarını ve belirtilen uyarıları dikkate almalarını önemle vurguluyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal