Vaka Sayısı 60 Bine Yükseldi! Ramazan Ayı Önlemleri Alınacak Mı?

Koronavirüs süreci kapsamında önlemler alınmasına rağmen vaka sayısı bir türlü kontrole alınamıyor. Vakalarının 60 bine yükselmesinden sonra yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı konusu gündeme geldi. Ramazan ayı boyunca alınan önlemler tartışılırken, hükümetin de bu seçeneğe sıcak baktığı öne sürüldü.

11.04.2021-12:15 - (Son Güncelleme: 11.04.2021-12:17) Vaka Sayısı 60 Bine Yükseldi! Ramazan Ayı Önlemleri Alınacak Mı?

Koronavirüs vakaları 60 bine yükseldi. Son açıklanan koronavirüs tablosunda 248 kişi hayatını kaybetti, 52 bin 676 yeni vaka tespit edildi. Vaka sayılarının bu kadar hızlı artmasının başlıca nedeni olarak mutant virüs gösterildi. 

Önceki günlerde koronavirüsle mücadeleye dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Amacımız ülkemizi Ramazan ayında dinlendirerek bayram sonrası güzel günlere hazırlamak istiyoruz.' ifadesini kullandı. 

GÖZLER TOPLANTIYA ÇEVRİLDİ

Bu gelişmelerin ardından gözler, bu hafta gerçekleşmesi düşünülen kabine toplantısına çevrildi. Ramazana sayılı günler kala alınacak önlemlerin arasında tam kapanmanın olup olmayacağı merak konusu oldu.

RAMAZAN BOYUNCA KAPATMA DAHA YAKIN

Yapılan kulislerde hükümetin, Ramazan boyunca 'kapatmaya' daha yakın olduğu belirtildi. Olası bir 'kapatma' kararının alınmasıyla; Türkiye'nin 6 ay öncesine döneceği, lokantaların, kafelerin kapatılması, kuaför ve spor salonlarına yasak gelmesi, 65 yaş ve 20 yaş için yeni kurallar ve saat uygulamasının yapılması, düğün, taziye, asker uğurlama gibi konularda sınırlama olabileceği belirtildi. 

MESAFE SORUNU AŞILACAK

Bir günde 248 can kaybı, 52 bin 676 yeni vaka Babacan'ın aktardığına göre, kulislerde hükümetin, ramazan boyunca 'kapatmaya' daha yakın olduğu söyleniyor.  Lokanta ve kafe işletmecileri ise tam kapatma şöyle dursun, lokanta ve kafelerin gündüzleri açık kalması ve bugünkü sistemin devam etmesi düşüncesinde. Bir ay önce, ekip kurup, masraf yapıp işletmelerini yeniden açan esnaf, ramazan boyunca gündüzleri lokantaların açık kalmasını istiyor. Üstelik sadece oruç tutmayanlar gideceği için 'mesafe' sorunu da aşılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal