Uzmanlardan villa turizmi için uyarı: Eylül ayında artışa geçti

Antalya ve Muğla’da yoğun şekilde yapılan villa turizmi, dolandırıcıların yeni hedefi oldu. Uzmanlardan dolandırıcılık faaliyetlerine yönelik uyarı geldi. İşte detaylar…

08.09.2024-10:17 - (Son Güncelleme: 08.09.2024-10:17) Uzmanlardan villa turizmi için uyarı: Eylül ayında artışa geçti

Ağustos ayında villa turizmine yönelik artan rezervasyon talepleriyle birlikte dolandırıcılık faaliyetleri de yükselişe geçti. Antalya'nın Kaş, Kalkan ve Muğla'nın Fethiye bölgelerinde yoğunlaşan villa turizmi, dolandırıcıların yeni hedefi haline geldi.

Sahte Villalarla Dolandırıcılık Artışı

Özellikle Sosyal Medya platformu Instagram üzerinden, başkalarına ait villa fotoğrafları ve seyahat acentelerinin Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) ait belgelerini kullanarak sahte kiralamalar yapıldığı tespit edildi. Eylül ayının ilk haftası için yoğun talep olduğunu belirten villa turizmcileri, tüketicileri bu tür dolandırıcılıklara karşı uyarıyor.

Uzmanlardan villa turizmi için uyarı: Eylül ayında artışa geçti

Villa Turizmi İşletmeleri Birliği'nden Uyarı

Villa Turizmi İşletmeleri Birliği (TURVİB) Başkanı Erdal Okurgan, bu yılın en önemli sorunlarından birinin dolandırıcılık olduğunu belirterek, ağustos ayında sahte kiralama faaliyetlerinin arttığını söyledi. Okurgan, farklı Instagram hesapları kullanan dolandırıcıların, başka seyahat acentelerine ait belgelerle misafirleri kandırdığını belirtti. "Misafirlerimizi, sosyal medya üzerinden yapılan kiralama tekliflerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz," dedi.

Tüketicilere Önemli Uyarılar

Erdal Okurgan, tüketicilere gösterilen belgelerin doğruluğunun, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB'ın internet siteleri üzerinden sorgulanmasını önerdi. Banka hesapları ile şirket hesaplarının uyumlu olup olmadığının da dolandırıcılık riskini tespit etmede önemli bir adım olduğunu belirten Okurgan, "Banka hesabıyla şirket hesabı tutmuyorsa kesinlikle uzak durulmalı," diye ekledi. Ayrıca, tespit edilen dolandırıcılar hakkında suç duyurularında bulunduklarını da ifade etti.

Tatil planı yapan tüketicilerin, güvenilir kaynaklardan rezervasyon yapmaları ve dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal