04.03.2022-12:09 (Son Güncelleme:27.06.2022-09:48)


1

Küfün üzerinde birtakım toksik kimyasallar bulunur ve bu da kusma, bulantı ve ishal gibi şikayetler ile kendini gösteren karaciğer hasarına neden olabilirler.



2

Küfler arasında en yaygın olarak görülen, toksik etkisi dolayısıyla kansere bile neden olabilen aflatoksindir.



3

Ancak her gıdada bu küf cinsine rastlanmaz. Aflatoksine en çok yer fıstığı ve mısırda rastlanır.



4

Ancak her gıdada bu küf cinsine rastlanmaz. Aflatoksine en çok yer fıstığı ve mısırda rastlanır.



5

Aslında uzmanlar küfün tek başına o kadar da tehlikeli olmadığını söylüyor.



6

Yani sizi hasta edebilecek şey, küf ile birlikte oluşan bakterilerdir. Böyle durumlarda da kusma, ishal ve bulantı gibi semptomlar yaşayabilirsiniz.



7

Birçok çeşidi bulunan küfü tüketirken dikkatli olunması gerektiğini belirten uzmanlar, aynı zamanda her küflü besinin sanıldığı üzere sağlık için tehlike oluşturmadığını belirtiyor.



8

Ancak tüketirken yinede dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR