Uzmanlar uyardı! Altın için kritik tarih: 12 Haziran

Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, piyasalardaki dalgalı seyri Haber7’ye değerlendirdi.

04.06.2024-16:10 - (Son Güncelleme: 04.06.2024-17:05) Uzmanlar uyardı! Altın için kritik tarih: 12 Haziran

Mayıs ayının son haftasında Borsa İstanbul'da yatay bir seyir devam ettiğini belirten Eda Karadağ, Borsa'nın yeni bir hikaye arayışında olduğunu ifade etti. Ekonomik gelişmelerin Borsa’yı desteklediğini belirten Karadağ, yaz ayları ile birlikte yabancı girişinin artabileceğini söyledi.

Yukarıda 11 bin zirve ve direnç seviyesini yakından takip ettiklerini söyleyen Karadağ, rekor seviyeler sonrası gelen düzeltmelerin 'düşüş trendi' olarak yorumlanmaması gerektiğini açıkladı. Karadağ, ara direnç olarak 10.700 seviyelerini, geri çekilmelerde ise 10.300 seviyelerini belirtti.

Hisse ayrışmalarına da değinen Karadağ, yaz aylarında havacılık sektörünün ön plana çıkabileceğini belirtti.

Altın için kritik tarih: 12 Haziran

Altının geçen seneden bu yana önden fiyatlandığını belirten Eda Karadağ, Perşembe ve Cuma günü ABD ve Avrupa’dan gelecek olan verilere dikkat çekti. Avrupa Merkez Bankası'ndan Perşembe günü, İngiltere Merkez Bankası'ndan Ağustos ayında, Fed için ise Eylül ayında faiz indirimi beklendiğini ifade eden Karadağ, faiz beklentilerinin belirsizlik açısından risk oluşturduğunu dile getirdi.

Önümüzdeki hafta Fed toplantısına dikkat çeken Karadağ, 12 Haziran Cuma günü altında önemli bir hareketlilik yaşanabileceğini belirtti. Jeopolitik risklerin minimalize edilmesi ile altında geri çekilmelerin yaşandığını söyleyen Karadağ, önümüzdeki aylarda ivmenin Altın için yukarı yönlü olacağını kaydetti.

Altın yatırımcıları için 12 Haziran kritik bir tarih olarak öne çıkıyor. ABD'den gelecek olan tarım dışı istihdam verisi, altın fiyatlarının yönünü belirleyebilir. Uzmanlar, piyasalarda yaşanan dalgalanmaların ve jeopolitik risklerin Altın Fiyatları üzerindeki etkisini yakından takip ediyor. Yatırımcılar, bu kritik dönemde dikkatli olmalı ve piyasa verilerini yakından izlemeli.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal