Uzman isimden emeklileri heyecanlandıran sözler: Refah payı oranını açıkladı

Haziran ayına ait enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber memur ve emekli maaşına yapılacak zam oranı netleşti. Ancak yapılan zamma rağmen emekliler maaşlarına seyyanen bir zam da bekliyor. Uzman isim ise refah payına ilişkin önemli bir kulis bilgisi paylaştı. İşte detaylar…

05.07.2024-13:14 - (Son Güncelleme: 05.07.2024-17:38) Uzman isimden emeklileri heyecanlandıran sözler: Refah payı oranını açıkladı

Türkiye'de milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam haberleri sonunda netlik kazandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon verileri doğrultusunda belirlenen zam oranları, emekliler arasında farklı tepkilere yol açtı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 24.73, memur ve memur emeklileri için ise yüzde 19.31 zam yapılacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere müjdeyi verebilir

Mynet’te yer alan habere göre; Ancak, hükümetin refah payı vermeyeceği yönündeki sinyalleri, özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasında 'sıfır zam' endişelerine neden oldu. Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu oranların emeklilerin alım gücünü korumak için yeterli olmadığını belirtti ve Cumhurbaşkanı'nın yakın zamanda bu konuda bir açıklama yapabileceğini dile getirdi.

Yeni düzenleme kapıda

Ete ayrıca, mevcut aylık bağlama oranlarının adaletsiz olduğunu vurgulayarak, özellikle düşük aylık gelirlere sahip emeklilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu çerçevede, sosyal güvenlik sistemine yapılacak olası düzenlemelerin önemine dikkat çekti.

Uzman isimden emeklileri heyecanlandıran sözler: Refah payı oranını açıkladı

Emekliler arasında enflasyon karşısında alınacak tedbirler ve aylık gelirlerin artırılması beklentileri devam ederken, kamuoyu emeklilerin refahını korumak adına yapılacak adımları yakından takip ediyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal