Uzman isimden altın yatırımcılarına uyarı: bugün her şey değişebilir

Altındaki hareketliliğe dikkat çeken uzman isim yatırım yapacakları uyardı. İşte 10 Mayıs güncel altın fiyatları…

10.05.2023-14:06 - (Son Güncelleme: 10.05.2023-14:18)

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. ABD’de deki hareketliliğin yön vereceği fiyatlar için uzman isimler uyardı. İşte güncel altın fiyatları...

Altın fiyatlarında kritik gün

Piyasalardaki son durumun ABD’deki enflasyon verilerinin açıklanması ile şekillenecek. Uzmanlar, dolar bozup altın almak, altın bozup euro almak gibi işlere kalkışılmaması konusunda yatırımcıları uyardı. Analist Tunç Şatıroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bugün ABD'de enflasyonun açıklanacağını belirtip "Enflasyon 5'e düşmüştü ve değişmesi beklenmiyor. Temmuz verisinden itibaren baz etkisiyle de enflasyonun hızlı düşmesini bekliyorum. Eylül ayında faiz indirimi beklentileri artmaya başlayacaktır." dedi.

Altın alıp satacaklar dikkat

Yatırım yapacaklar için fiyatlar konusunda da uyarıda bulunan Şatıroğu, altın ve dolar alacak kişilerin alış satış makasına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Şatıroğlu açıklamasının devamında, "Bu hafta fiyatlar ne olursa olsun altınınızı veya dövizinizi mecbur kalmadıkça bozmayın, bekleyin. Dolar bozup altın almak, altın bozup euro almak gibi işlere kalkışmayın. Alış ve satış arasındaki marj sermayenizi yer bitirir” şeklinde konuştu. 

10 Mayıs altın fiyatları

10 Mayıs güncel altın fiyatları 

Gram Altın: 1.274 TL

Çeyrek Altın: 2.274TL

Yarım Altın: 4.563 TL

Tam Altın: 9.081,36 TL

Cumhuriyet Altını: 8.901 TL

ONS altın 2.030 dolar 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal