Uzayda rekabet bir sonraki seviyeye çıktı: Starliner yörüngeye çıktı

ABD’li Space X şirketi tarafından uzaya fırlatılan Starliner mekiği, Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştı. Öte yandan Starship roketi 4’üncü testinden de başarıyla ayrıldı.

07.06.2024-11:11 - (Son Güncelleme: 07.06.2024-17:25) Uzayda rekabet bir sonraki seviyeye çıktı: Starliner yörüngeye çıktı

Uzun süredir beklenen an sonunda gerçekleşti! Boeing'in Starliner mekiği, nihayet Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı. Mekik, Florida'daki üsünden mürettebatıyla birlikte gökyüzüne fırlatıldı ve bu önemli adım başarıyla gerçekleşti.

Uzayda rekabet bir sonraki seviyeye çıktı

TRT Haber’de yer alan habere göre; Starliner, neredeyse bir gün süren yolculuğun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'na güvenli bir şekilde kenetlendi. Ancak bu muhteşem yolculuk sırasında Starliner'da bazı teknik sıkıntılar yaşandı. Helyum sızıntısı, mekiğin 28 iticisinden 4'ünün işlevini yitirmesine neden oldu. Neyse ki, astronotlar bu sorunu çözmek için ellerinden geleni yaptı ve bozuk iticilerin 3'ünü yeniden devreye aldı.

Uzayda rekabet bir sonraki seviyeye çıktı: Starliner yörüngeye çıktı

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda, bu tarihi anı kutlamak için 4 Amerikalı astronot ve 3 Rus kozmonot hazır bulundu.

Bu muazzam olayın yanı sıra, SpaceX'in ürettiği Starship adlı uzay aracı da dikkat çekici bir başarıya imza attı. Texas'taki fırlatma alanından havalanan Starship, Meksika Körfezi'ne güvenli bir iniş yaptı ve bu başarılı test uçuşunda önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal