Uzay Araştırma Ajansı’nda gizemli siber saldırı: Japonya, Çin’den şüpheleniyor

Japonya Uzay Araştırma Ajansı’na (JAXA) yapılan siber saldırıların neden ve kim tarafından yapıldığı tartışılırken bazı kaynaklar saldırıların ardında Çin’in olduğunu öne sürüyor.

22.06.2024-12:45 - (Son Güncelleme: 22.06.2024-13:32) Uzay Araştırma Ajansı’nda gizemli siber saldırı: Japonya, Çin’den şüpheleniyor

Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), son bir yılda karşılaştığı bir dizi siber saldırının ardından kişisel verilerin sızdırılmış olabileceği endişesi taşıyor. Ajansın yaptığı açıklamada, "yasa dışı erişilen ağın roketler, uydular ve ulusal güvenlikle ilgili önemli bilgiler içermediği" belirtiliyor. Ulusal güvenlik bilgilerinin ayrı bir ağ üzerinde korunduğu ve saldırının bu alanda herhangi bir risk oluşturmadığı vurgulanıyor. Saldırının neden olduğu hasarın boyutunun detaylı olarak incelendiği, ancak güvenlik gerekçesiyle ayrıntı verilmediği ifade ediliyor.

Hükümet güvenliği artıracak

Haber7’de yer alan habere göre; Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, JAXA'nın saldırıların etkilerini belirlemek için uzman kuruluşlarla işbirliği yaptığını aktarıyor. Hayaşi, önlemler alınması gerektiğini ve hükümetin bu konuda güvenliği artırmak için çalışacağını vurguluyor.

Uzay Araştırma Ajansı’nda gizemli siber saldırı: Japonya, Çin’den şüpheleniyor

Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı (MEXT), saldırıların şu ana kadar "gizli bilgi sızdırması" yapmadığını açıklıyor. MEXT Bakanı Moriyama Masahito, siber saldırıların genel olarak büyük bir endişe kaynağı oluşturmadığını belirtiyor.

Kyodo ajansının haberine göre, siber saldırıların arkasında Çin kökenli bilgisayar korsanlarının olduğu şüphesi bulunuyor. JAXA, daha önce de 2016 ve 2017 yıllarında Çin kökenli bilgisayar korsanlarının veri hırsızlığı amaçlı siber saldırılarına maruz kalmıştı.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal