Buharda pişen ve oldukça sağlıklı olan Çin mantısı nasıl yapılır? Gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
MALZEMELER
Hamuru için:
İç harcı için:
NASIL YAPILIR?
Önce taze soğanı incecik doğrayın. Soya filizlerini yıkayıp ince ince kıyın. Karidesleri iri iri, yarım santim kalınlığında doğrayın. Tüm malzemeyi tereyağı, susam yağı, tuz, toz şeker, mısır nişastası, hardal ve soya sosu ile karıştırıp buzdolabına koyun. Diğer tarafta 2 su bardağı suyu kaynatın. Hamur için un, buğday nişastası ve mısır nişastasını geniş bir kaba koyup ortasına bir çukur açın. Bu çukura kaynamış suyu ilave edip tahta kaşık karıştırın ve soğumaya bırakın. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Hamuru üzeri örtülü olarak 5-6 dakika dinlendirin. Sonra içine 2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağını ekleyip 2-3 dakika daha yoğurun. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı, üzerine 2-3 yemek kaşığı buğday nişastası serpilmiş tezgahın üzerinde elinizle bastırarak bir çay tabağı büyüklüğüne getirin. Hamurların ortasına hazırladığınız sebzeli ve karidesli içten birer tatlı kaşığı koyun. Kapalı bir bohça şeklini vermek için hamuru dört kenardan ortaya doğru toplayın ve elinizle iyice birbirine yapıştırın. Bu torba şeklindeki mantıları hafifçe yağlanmış tel bir süzgeç veya demir bir kevgir üzerine koyup içi su dolu bir tencereye oturtun. Suyun buharında 12-15 dakika kadar pişirin. En sonunda haşlanan mantıları bir servis tabağına alıp üzerine soya sosu gezdirerek servise sunun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.