Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya kimdir, nereli? Türk Escobar lakaplı Urfi Çetinkaya öldü mü, hangi cezaevinde öldü?

Yeraltı dünyasında ‘Türk Escobar’ lakabıyla tanınan uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’nın öldüğü açıklandı. Urfi Çetinkaya’nın hayatı hakkında Urfi Çetinkaya kimdir, Urfi Çetinkaya nereli gibi araştırmalar sürerken ölümü hakkında Urfi Çetinkaya hangi cezaevinde, Urfi Çetinkaya neden öldü gibi sorular da merak konusu oldu. İşte detaylar…

20.09.2024-16:21 - (Son Güncelleme: 20.09.2024-16:21) Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya kimdir, nereli? Türk Escobar lakaplı Urfi Çetinkaya öldü mü, hangi cezaevinde öldü?

Uyuşturucu baronları arasında önemli bir yere sahip olan ‘Türk Escobar’ lakaplı Urfi Çetinkaya’nın 66 yaşında hayatını kaybettiği duyuruldu. Uzun yıllardır emniyet ekiplerinin takip ettiği Urfi Çetinkaya’nın hayatı ve ölüm nedeni hakkında bilgi edinmek isteyenler arama motorlarından Urfi Çetinkaya kimdir, Urfi Çetinkaya nereli, Urfi Çetinkaya öldü mü, Urfi Çetinkaya neden öldü gibi soruları araştırıyor. 

Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya kimdir?

12 Eylül 1980 darbesi sonrası "arananlar" listesine giren Urfi Çetinkaya, yıllar süren suç geçmişiyle dikkat çekiyor. Çetinkaya, ilk olarak 1989’da Silivri’deki bir çiftlik evine yapılan operasyonda üç kilo morfinle yakalanarak tutuklandı ve altı ay sonra serbest bırakıldı. 2000 yılında düzenlenen Matador operasyonuyla cezaevine giren Çetinkaya, 2003 yılında tekrar tahliye edildi. Daha sonra Son Tango operasyonuyla tekrar tutuklanan Çetinkaya, 2012 yılında sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden serbest bırakıldı. Polisin bir operasyon sırasında "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, hayatını tekerlekli sandalyeye bağlı olarak sürdürüyor.

Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya kimdir, nereli? Türk Escobar lakaplı Urfi Çetinkaya öldü mü, hangi cezaevinde öldü?

Urfi Çetinkaya öldü mü?

İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Şubat ayında Urfi Çetinkaya’nın yönettiği suç örgütüne yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında, Urfi Çetinkaya ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı olan oğlu Rüstem Çetinkaya’nın da aralarında bulunduğu suç örgütünün Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan’da ele geçirilen yaklaşık 13 ton ve Türkiye’de ele geçirilen 24 ton olmak üzere toplam 37 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları belirlendi.

Operasyon kapsamında şüphelilere ait 147 arsa, 56 konut, 8 apartman, 74 işyeri, 53 araç, bir tekne, 53 şirketteki ortaklık payları, 64 banka hesabı, 7 adet kiralık kasa, çok sayıda ziynet eşyası, nakit para ve soğuk cüzdan olmak üzere toplam 20 milyar TL değerindeki mal varlığına tedbir konuldu. 

Çetinkaya ailesine ait adreslerde ele geçirilen Altın, silah ve nakit paralar emniyet tarafından sergilendi. Sergilenen mal varlıkları arasında işlemeli bıçaklar, altın setler ve silahlar dikkat çekti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal