Uzmanlar 7 saat ve daha altı uykunun yetersiz bir uyku olduğunu belirtmekte.
Yetersiz uyku, vücutta hormonal değişimlere yol açarken, beslenme düzenini etkiliyor ve birçok hastalığa yol açabiliyor.
Kalp, tansiyon, şeker hastalığı ve depresyon gibi birçok sağlık probleminde en önemli etkenlerden biri olan yetersiz uyku, çağımızda özellikle yetişkinlerin en büyük sorunlarından birini oluşturuyor.
Her gün düzenli bir şekilde 7 saat ve üstünde uyumanın sağlığı koruduğu belirtilirken, bu süre altındaki uyku süresi yetersiz uyku olarak bildiriliyor.
Birey yeterli bir uyku almadığında beslenme düzeni bozulur ve özellikle şeker tüketimi artar. Yetersiz uyku metabolizmanın şeker ile yaşadığı bir takım problemler gibi kalp krizi ihtimallerini ve yüksek tansiyon tehlikesini de arttırmakta.
Yetersiz uyku, uyku hormonu olan melatonin hormonunun düzensiz salgılanmasına yol açarken, kortizon gibi başka hormonların salınımında da sorunlar meydana geliyor.
Meydana gelen bu hormonal bozukluklar yalnızca beslenme düzeni ve psikoloji bozukluğu değil birçok hastalığın da yaşanmasına neden olabiliyor.
Uzmanlar özellikle akşam 9’dan sonra yemek yememeye özen gösterilmesini ve saat 11’den itibaren uyku formuna giren vücudun yorulmaması gerektiğini söylüyor.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.