USTC Coin nedir, geleceği var mı? USTC Coin neden yükseliyor? TerraClassicUsd arzı ve yorumları

Kripto para sektöründe yaşanan düşüşü başlattığı kabul edilen Terra ekosisteminde yer alan USTC Coin hakkındaki araştırmalar son günlerde arttı. Peki USTC Coin nedir, geleceği var mı? USTC Coin neden yükseliyor? İşte TerraClassicUsd arzı ve yorumları…

27.11.2023-12:57 - (Son Güncelleme: 27.11.2023-12:57)

Geçtiğimiz yıl beklenmedik şekilde yüzde 100 değer kaybı yaşayarak kripto para yatırımcılarını üzen LUNA ve UST, daha sonra yeniden markalaşarak LUNC ve USTC olarak piyasaya giriş yaptı. Yatırımcılar ise USTC Coin hakkında bilgi edinmek için internetten araştırmalar yapmaya başladı. Peki USTC Coin Nedir, geleceği var mı? USTC Coin neden yükseliyor?  

USTC Coin nedir?

USTC Coin, Terra (LUNA) ekosisteminin algoritmik sabit koini UST’nin yeniden adlandırılmış halidir. USTC, aslen Terra blok zincirinin bir parçası olan ve dolar paritesine sabitlenmiş bir değere sahip planlanan UST’nin, 2022’de yaşadığı ciddi bir değer kaybının ardından oluşmuştur.

Bu kayıp, UST’nin stabil coin olarak işlevselliğini yitirmesine yol açtı ve sonucunda UST, USTC (TerraClassicUSD) olarak yeniden markalandı.

USTC Coin

USTC Coin ne işe yarar?

USTC, başlangıçta dolar karşısında sabit bir değer tutturmak için tasarlanmıştı. Terra ekosisteminin ana fikri, UST’yi desteklemek ve onun sabit değerini korumak için LUNA tokenının kullanılmasıydı.

Ancak UST’nin 1:1 dolar paritesinden sapması ve sonraki çöküşü, bu mekanizmanın sürdürülebilir olmadığını gösterdi. UST’nin çöküşü, Terra (LUNA) ekosisteminin genelini olumsuz yönde etkiledi ve bu durum, UST’nin USTC olarak yeniden markalanmasına yol açtı.

USTC Coin neden yükseliyor?

Geçtiğimiz hafta USTC’nin yeniden 1 dolara sabitlenmesi adına topluluk içinde bir çözüm önerisinde bulunuldu. Teklif, şu anda tartışılıyor ve henüz oylamaya sunulmadı. Getirilen teklifte USTC’nin arzının sınırlanması da bulunuyor. Bu teklifin USTC’nin yükselişindeki ilk kıvılcım olduğu düşünülüyor.

Daha sonra Terra’nın eski geliştiricilerinden Daniel Hong, orijinal Terra Classic kod tabanına dayanan ve Bitcoin ile desteklenen, Mint Cash adında yeni bir sabit coin geliştirildiğini ve bu projeye geçiş yaptığını açıkladı. Hong ayrıca Mint Cash’in bir airdrop yapacağını duyurdu. İddiaya göre airdrop, 10 Mayıs 2022’de yaşanan çöküşten önce UST veya LUNA sahibi olan ya da Mint Cash’in airdrop sözleşmesi ile belirli miktarda USTC kilitleyen ve yakanlara dağıtılacak. Özellikle airdrop beklentisinin USTC’nin fiyatındaki yükselişe katkı sağladığı tahmin ediliyor. Öte yandan vadedilen airdrop’un Ne Zaman yapılacağı ya da gerçekten yapılıp yapılmayacağı belirsiz.

Ayrıca, USTC’nin teknik anlamda 72 haftalık düşen trendini kırması da yükselişin nedenlerinden biri olabilir. 2022’den bu yana oluşan alçalan takoz formasyonunda sıkışan USTC, yukarı yönlü kırılımla birlikte sert yükseliş yaşadı.

Son olarak bugün Binance, vadeli işlemlere USTC’yi de ekleyeceğini duyurdu. Duyuruya göre, USTC için sürekli sözleşmeler, bugün 15.30’da işleme açılacak.

USTC, 12.30 itibari ile 0.062 dolardan işlem görüyor.

USTC en yüksek kaçı gördü?

USTC, TerraUSD olarak 1 ABD doları paritesine sabitlenmişken, 2021’de 1.05 dolarlık en yüksek değerine ulaştı. Ancak, paritesini kaybettikten sonra bu değer anlamsız hale geldi.

USTC en düşük kaçı gördü?

USTC, parite kaybının ardından 2022 yılında 0.006218 dolar gibi rekor düşük bir değere düştü. Bu düşüş, USTC’nin artık stabil bir kripto para olmadığını ve yatırımcı güvenini büyük ölçüde yitirdiğini göstermektedir.

USTC sahibi ve kurucusu kim?

USTC (eski adıyla UST), Terraform Labs tarafından geliştirildi. Şirketin kurucuları Daniel Shin ve Do Kwon’dur. Terraform Labs, 2018 yılında kurulmuş ve Terra blok zinciri ekosistemini oluşturmak için çalışmıştır. Do Kwon, Terra ve Terraform Labs’in yüzü olarak bilinirken, şirketin ve ekosistemin çöküşü sonrası çeşitli tartışmaların merkezinde yer almıştır.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal