Ustalık Maaşı Dikkat Çekiyor! Her Ay Binlerce Lira Alıyorlar! İşte Ustalık Mesleğinin Perde Arkası...

Üniversite mezunları iş ararken ve düşük ücretlerde çalışırken günümüzde ustalık ve zanaatkarlık mesleği ön plana çıkmaya başladı. Mesleğe göre ve işine göre yüksek fiyatlar talep eden ustalar, binlerce lirayı cebine atarken bir de iş beğenmiyorlar.

16.09.2024-11:11 - (Son Güncelleme: 16.09.2024-11:11) Ustalık Maaşı Dikkat Çekiyor! Her Ay Binlerce Lira Alıyorlar! İşte Ustalık Mesleğinin Perde Arkası...

Üniversite mezunlarının sayısı her geçen gün artıyor buna paralel olarak da işsiz mezun sayısı da artmaya devam ediyor. Her genç üniversiteye başlarken masa başı bir iş hayaliyle eğitim hayatına atılıyor. 4 yıllık üniversite hayatını bitiren ve mezun olan her üç gençten biri ne yazık ki işsizler kervanına katılıyor.

Mezun gençler iş bulamazken, usta ve zanaatkarlık meslekleri ön plana çıkmaya başladı. Günümüzde en çok talep edilen mesleklere baktığımızda zanaatkârlık mesleğinin ilgi odağı olduğunu görüyoruz. 

mynet.com'un haberine göre, zaman içerisinde kıymeti anlaşılan ustalık mesleği, yeni mezun olmuş bir gençten daha karlı görünmeye başlandı. Birçok avantaja sahip olan ustalık, en çok kazanan iş grubundan biri olarak gösteriliyor. Semtten semte ve ustadan ustaya göre değişen fiyatlar ilgi çekiyor.


Fatura Yok, Fiş Yok!

Ayda 15-20 kez iş alan bir ustanın cebine giren ücret, 100-150 bini buluyor. Bu kadar yüksek ücretler kazanan kişilerin vergi ödememesiyle, kayıt dışı ekonomi zarara uğruyor. IBAN'a ödeme almayan, fiş ve fatura kesmeyen ustalar, ceplerine daha fazla para sokmak derdinde.

Yoğun Şikayetler Yapılıyor

Yüksek ücretler talep eden bazı ustalar ise şikayet konusu olmaya devam ediyor. Özellikle tadilat ve tamirat işlerinde, işin yarım bırakılması, zamanında bitirememesi, ertesi gün işe gelmemesi ve ekstra ücret talep etmesi gibi şikayetler çok fazla yapılıyor. 


Usta Ücretleri

Boya-badana: 15 bin ile 40 bin lira arasında

Elektrik-aydınlatma: 1.500 ile 15 bin lira arasında

Mimarlık-dekorasyon: 10 bin ile 500 bin lira arasında

Mobilya-döşeme: 10 bin ile 50 bin lira arasında

Su tesisatı: 1.500 ile 15 bin lira arasında

Yalıtım-mantolama: 10 bin ile 200 bin lira arasında

Yüzey döşeme: 15 bin ila 50 bin lira arasında

Zemin kaplama: 15 bin ile 40 bin lira arasında

Not: Fiyatlar 120 metrekare bir daire için ve malzeme hariç alınmıştır.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal