Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, Filistin'in Geleceği Konferansı'nda Önemli Açıklamalarda Bulundu

Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, İsrail'in Filistin'deki eylemlerini eleştirdi, uluslararası camiaya yönelik çağrılarda bulundu.

15.10.2024-15:09 - (Son Güncelleme: 15.10.2024-15:09) Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, Filistin'in Geleceği Konferansı'nda Önemli Açıklamalarda Bulundu

Konferansta İsrail'in Eylemleri Eleştirildi

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, "Filistin'in Geleceği" konulu bir konferansta önemli açıklamalarda bulundu. Safedi, "İsrail ile konuşulmuyor, Gazze'yi bitirdi, şimdi Lübnan'ı işgale hazırlanıyor" dedi.

İsrail'in Yıkıcı Politikaları

Safedi, İsrail'in son bir yıl içindeki yıkıcı eylemlerini kınayarak, Gazze ve Batı Şeria'daki durumu eleştirdi. "İsrail, Filistinlilerin var olma hakkını kabul etmiyor," diye ekledi.

Filistinlilerin Hakları ve Uluslararası Çözüm

Filistin'in geleceği hakkında konuşan Safedi, "Filistin'in bağımsız bir devlete sahip olması şarttır. Huzur ve güvenlik ancak bu şekilde sağlanabilir," ifadesini kullandı.

Uluslararası Hukuk ve Çifte Standartlar

Safedi, uluslararası hukukun uygulanmadığını vurgulayarak, "Eğer Ukrayna'da uluslararası hukuk geçerliyse, Gazze ve Lübnan'da neden geçerli değil?" dedi. Uluslararası toplumun İsrail'e karşı daha fazla yaptırım uygulaması gerektiğinin altını çizdi.

İnsani Kriz ve Çocukların Durumu

SSafedi, Gazze'deki insani durumu da eleştirerek, "Çocuklar hayatta kalmak için mücadele ediyor. Onların ihtiyaçları karşılanmazsa büyük bir felaketle yüzleşeceğiz," dedi.

Gelecek Planları ve Barış Süreci

Son olarak, iki devletli çözüm için garantilerin sağlanması gerektiğini ifade eden Safedi, "İsrail'in işlediği savaş suçlarından dolayı yargılanması gerekir," diye belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile Ankara’da bir araya...

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ile Ankara’da bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal