Unutkanlık konusunda başınız beladaysa bu gıdaları tüketmelisiniz.
Kuvvetli bir antioksidan kaynağı olan kabak çekirdeği beyni serbest radikal hasarından koruyor, bu nedenle hücreler savunmasız kalmıyor ve hafıza gerilemiyor.
2012 senesinde annals of neurology dergisi’nde yayımlanan bir makalede; her hafta, 2 veya daha fazla porsiyon çilek ve yaban mersini tüketen kadınlarda, hafıza kaybının 2,5 sene daha gerilediği belirtilmiş.
Somon, hamsi, sardalya ve deniz levreği gibi yağlı balıklar, sağlıklı doymamış yağ olan omega 3 kaynaklarından çok zenginler.
Kuruyemişler iyi bir protein ve sağlıklı yağ kaynakları arasında yer alıyor. bunların arasında,cevizin hafızayı kuvvetlendirmede çok etkili olduğu belirtiliyor.