Ünlü oyuncu Pelin Karahan isyan etti: Sene 2023 ve hala bir savaş söz konusu

Başarılı oyuncu Pelin Karahan, İsrail'in Gazze Şeridi'nde uyguladığı katliam benzeri saldırılar sonucu Filistinlilerin bir dram yaşadığından bahsederek, "Onların sesinin duyurulmaya ihtiyacı var. Umarım en kısa zamanda bu dram biter. Çünkü çok fazla çocuk ve genç hayatını kaybetti." diye konuştu.

28.11.2023-14:53 - (Son Güncelleme: 28.11.2023-17:29)

Ekranların sevilen yüzlerinden Pelin Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunculuk mesleğine adım atmak isteyen çok fazla kişi olduğunu belirterek, her zaman deneyimlerini aktarmaya çalıştığını ifade etti.

Yönetmen Selçuk Aydemir'in yazdığı "Şaşırt Beni" adlı tiyatro oyununda seyirciyle buluştuğunu ifade eden Karahan, "İki perde komedi tiyatrosu, devam ediyor. Hem İstanbul'da hem de diğer illerde turnelerimiz var. TRT'nin tabii platformunda 'Şebeke' adlı bir dijital dizimiz de var. Birinci sezonu yayında. O da devam ediyor. Bir de yer aldığım 'Güven Bana' komedi filmi var. Şu an vizyonda." şeklinde konuştu.

Pelin Karahan, şu sıralar televizyonda yayınlanan bir projede yer almadığını belirterek, yeni sezonda yeni çalışmalar yapabileceğini söyledi.

Televizyon işlerini daha çok sevdiğini belirten başarılı oyuncu, "Dijital platformlar keyifli ama bence Türk seyircisi, televizyonda dizi izlemeye daha çok alışık ve daha çok seviyor. Sadece bu aralar sinema iyi değil. Artık izleyiciler sinemaya gitmiyor. 'Dijitale nasıl olsa gelir.' diye bekliyorlar. O biraz üzücü. Ama tiyatrolar inanılmaz dolu. Tiyatroların ölmemesi bence çok güzel, çok kıymetli." değerlendirmelerini yaptı.

pelin karahan

''Çok fazla çocuk ve genç hayatını kaybetti''

Karahan, dizilerin 60 dakikanın üzerinde olmasına dair tepkilerini şu sözleri kaydetti:

"Set saatlerine, çalışma ortamlarına biraz dikkat edilmeye başlandı. Ama yine de reklam vesaire, süreyi yapımcılar, kanallar uzatmaya çalışıyor. Diziler biraz uzun. Oturup 3 saat bir dizi seyretmeye gerçekten odaklanmak kolay olmuyor. Dolayısıyla bu noktada seyirci biraz dijitale kaçabiliyor. Oyuncular olarak biz de bundan keyif almıyoruz. Boşa geçen sahneler oluyor ama sadece konuya odaklanıp anlattığınızda oyuncu da daha iyi bir doyuma ulaşıyor ve boşu boşuna bir performans sergilemiyor. Bence seyirci de bunu istiyor. Hem sette çalışma şartları hem ekonomik olarak hem de seyirciyi sıkmamak adına dizilerin kısalması çok daha iyi olur. Artık buna yapımcıların karar vermesi lazım."

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılara da değinmeden geçmeyen Karahan, "Sene 2023 ve hala bir savaş söz konusu. Orada bir insanlık dramı yaşanıyor ama bir yandan başka ülkelerde hayat devam ediyor. Çok zor. Orada bir şey yaşandığını bile bile, kendi hayatınız tabii ki devam edecek ama hem seyirci kalıyorsunuz hem de bire bir elinizden bir şey gelmiyor. Fakat onların da sesinin duyurulmaya ihtiyacı var. Umarım en kısa zamanda bu dram biter. Çünkü çok fazla çocuk ve genç hayatını kaybetti. Bu işi durdurması gerekenler umarım buna bir son verir." sözlerini kaydetti.

Pelin Karahan Kimdir?

16 Ekim 1984 yılında Ankara'da doğdu.Gerçek adı Vildan Pelin Karahan'dır.

Küçüklüğünde İzmir'in bir ilçesinde kısa süre kaldıktan sonra tekrar Ankara'ya döndü.

İlk okulu Ankara Arı Koleji'nde okudu. Ortaokulun bir bölümünü Ankara Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda ve İzmir'de Ödemiş İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Ankara Polis Koleji'ni bıraktıktan sonra eğitimine tekrar devam eden Pelin Karahan Ankara Sokullu Mehmet Paşa Lisesi'nden başarıyla mezun oldu. Daha sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Turizm Otel İşletmeciliğinden mezun oldu.

Güzel oyuncu, okul yıllarında birçok faaliyete katılım gösterdi.

Dans ve taklit yönünden fazlasıyla kabiliyetli olan Karahan, İstanbul'a çalışmak için geldiğinde ek iş olarak çalışmak için Erberk Ajans'a kaydoldu.

Bu ajans aracılığıyla Çağan Irmak ile Demirdöküm reklam filmini çekti. Bu reklamların devamı da geldi. Coca Cola Light , Yedigün, Kit Kat Son olarak karşımıza Komili Şampuan Reklamı ile çıktı.

Başından bugüne kadar oyunculuk ne de sanatın herhangi bir kolu ile ilgili hiçbir merakı, çalışması ve altyapısı olmadığı halde üniversite yıllarında televizyon dünyasına girmesi arkadaşlarının desteği ile oldu.

Reklam çekimleriyle başladığı oyunculuğa Kavak Yelleri dizisiyle devam etti.

23 Ekim 2011 tarihinde bir süredir aşk yaşadığı Erdinç Bekiroğlu ile Barcelona'da gizlice evlendi 2013 senesinde boşandılar.

İkinci evliliği Bedri Güntay ile olmuştur. Bu evlilikten Ali Demir ve Eyüp Can adında iki oğlu olmuştur.

Yer aldığı yapımlar ise şöyle:

Muhteşem Yüzyıl

Kavak Yelleri

Yeter

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal