24.04.2021-11:49 (Son Güncelleme:05.03.2022-16:35)


1

Ufuk Bayraktar

Ufuk Bayraktar

Dağ filmleri ve Ezel dizisinde Ramiz Dayı'nın gençliği performansıyla hafızalara kazınan Ufuk Bayraktar babasının kahvesinde çalışırken ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz'un bir gün kahvehaneye çay içmeye gelmesiyle keşfediliyor.



2

Sibel Can

Sibel Can

Nükhet Duru, Sibel Can'ı oryantal yaptığı dönemde seyredip dansından etkileniyor. Ali Kocatepe ve Hıncal Uluç'a Sibel Can'dan bahsediyor. 3'lü toplanıp Sibel Can'ı izlemeye gidiyor ve daha sonra Sibel Can'ın dönemin ünlü dergisi 'Erkekçe' dergisinde poz vermesini istiyor. Fotoğraflarının dergide yayınlanmasının ardından Sibel Can Türkiye'nin yakından tanıdığı bir isim haline geliyor.



3

Yıldız Tilbe

Yıldız Tilbe

90'lı yılların başında Sezen Aksu Fuar'da program yaptığı zamanlarda bir gün konser sonrasında yolu Yıldız Tilbe'nin şarkı söylediği pavyona düşüyor. O pavyona müzik dinlemek için giden Sezan Aksu, Yıldız Tilbe'nin sesinden etkileniyor ve kendisine vokalistlik yapmasını teklif ediyor.



4

Hande Yener

Hande Yener

Hande Yener, bir moda dükkanında tezgahtarlık yaparken bir gün içeriye Hülya Avşar giriyor. İkili bir süre sohbet ediyor ve konu bir şekilde şarkı söylemeye geliyor. Hülya Avşar Hande Yener'e telefon numarasını vererek onu aramasını söylüyor. İşte bugün hepimiz Hande Yener'i tanıyoruz.



5

Benim kariyer planlarımda oyunculuk hiç hesapta yoktu, bir tavsiye üzerine tiyatroya gittim, 'Tamam burada olmalıyım' dedim. Hukuk okuyacaktım, tiyatrodan sonra kararımı değiştirip Haliç Üniversitesi'nde oyunculuk eğitimi almaya başladım. Hayatım boyunca maddi kazanç sağladığım yer bu alan olacak ama çok daha önemlisi şu ki kendimi bulduğum iş bu.



6

Ebru Gündeş

Ebru Gündeş

Konfeksiyonda çalışırken, çalıştığı atölyede şarkı söyleyerek ilgi topluyor ve arkadaşı tarafından elinden tutup Neşe Demirkat'a götürülünce müzik sektörüne giriş yapıyor.



7

Hande Soral

Hande Soral

Hande Soral, Tolga Çevik'in Komedi Dükkanı isimli programında seyirci olarak sahneye çağırılıyor. Sahnede güzel bir performans sergileyen Hande Soral'a o günden sonra oyunculuk teklifleri geliyor.



8

İbrahim Tatlıses

İbrahim Tatlıses

Urfa'dan İstanbul'a taşınarak inşaatlarda ve çeşitli zor işlerde çalışan İbrahim Tatlıses bir gün inşaatta kendi kendine türkü söylerken o sırada yoldan geçmekte olan Adanalı bir sinemacı tarafından fark ediliyor. Daha sonra ver elini Adana gazinoları... Sonrasını da hepimiz biliyoruz.



9

Kıvanç Tatlıtuğ

Kıvanç Tatlıtuğ

Oyunculuk öncesi dönemde basketbol oyuncusu olan Kıvanç Tatlıtuğ bir gün sakatlanıyor. Herkes onun yakışıklılığını överek model olmasını tavsiye ediyor. Daha sonra Tatlıtuğ'un annesi Beylikdüzü'nde bulunan bir marketin camında model ilanı görüyor. O sırada Kıvanç Tatlıtuğ'un bir fotoğrafını ajansa gönderiyor. O günden sonra Kıvanç Tatlıtuğ kariyerini inşa ediyor.



10

Necati Şaşmaz

Necati Şaşmaz

Polat Alemdar karakteriyle efsaneleşen Necati Şaşmaz yurt dışındayken Türkiye'ye dönüp sigortacılık yapmaya başlıyor. Bu dönemde Osman Sınav'dan sigorta işi için görüşme talep eden Necati Şaşmaz Osman Sınav'ın iş teklifi ile karşılaşıyor ve oyuncu oluyor.



11

Burak Özçivit

Burak Özçivit

Burak Özçivit'in babası bir gün oğlunun fotoğraflarını Best Model of Turkey seçmeleri için gönderiyor. Seçici kurul Özçivit'in fotoğraflarını buruşturup çöpe atıyor. Son anda çöpte fark edilen fotoğraflar Burak Özçivit'in talihinin dönmesine neden oluyor.



12

Beren Saat

Beren Saat

Eski erkek arkadaşı Efe Güray, Beren Saat'in oyuncu olması için baskı yapıyordu ve Beren'i Türkiye’nin Yıldızları Oyunculuk Yarışması’na girmesi için ikna etti. Efe Güray, 2004 yılında trafik kazasında yaşamını yitirdikten sonra Beren Saat, oyuncu olmayı daha çok istedi. “Aşkımızda Ölüm Var”la oyunculuğa başladı.



13

Cem Adrian

Cem Adrian

Cem Adrian, müzik kariyerinin öncesinde Etiler'de bir kafede falcılık yapıyordu. Bu sırada da müzikle uğraşıyormuş. Bir gün, fal baktırmaya gelen müşterilerinden birinin "Seni Fazıl Say" ile görüştüreyim demesinin ardından Cem Adrian'ın hayatı tamamen değişmiş.



14

Tülin Şahin

Tülin Şahin

14 yaşında Danimarka'daki bir hamburgercide keşfedildi. Bir fotoğrafçı, onun tek kare resmini çekip modellik yarışmasına yolladı. Yarışmada birinci olduktan sonrasını biliyorsunuz...



15

Fahriye Evcen

Fahriye Evcen

Fahriye Evcen, keşfedilmeden önce Almanya'da yaşıyordu. Sonra Türkiye'ye tatile geldi. O dönemde televizyon programı yapan Oya Aydoğan'ın programına seyirci olarak katıldı. Bu programda Oya Aydoğan ile Fahriye Evcen bir şekilde karşı karşıya geldi. Aydoğan, Evcen'i yapımcısı İbrahim Mertoğlu ile tanıştırdı. Bugün Fahriye Evcen'i hepimiz tanıyoruz.



16

Nihat Altınkaya

Nihat Altınkaya

Nihat Altınkaya bir gece kulübünde güvenlik olarak çalışırken İstiklal'de yürüyen bir ajans sahibi onu fark ediyor. Daha sonra arkasından koşarak Altınkaya'ya oyunculuk teklif ediyor. Nihat Altınkaya Funda Arar'ın klibinde oynadıktan sonra ünlü oluyor.



17

Merve Boluğur

Merve Boluğur

Merve Boluğur, ajanstan teklif alan kuzeniyle eğlenmek için kuzeninin fotoğraf çekimleri için stüdyoya gitti. Stüdyoda tanıştığı bir başka ajans yetkilisinin kendisine verdiği kartviziti alıp cüzdanına koydu. Ardından kartvizitteki adresin, oturdukları mahallede olduğunu gördü. Ajansa gitti, fotoğrafları çekildi. Bir müddet sonra da reklam filmi teklifi geldi. Reklam filminden sonra pek çok dizede oynadı. Gerisine zaten hakimsiniz!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR