Ünlü isimlerin daha önce görmediğiniz düğün fotoğrafları sizi hayrete düşürecek. işte o ünlü isimler ve düğün fotoğrafları...
Tarihi bir mekanın atmosferinde mi, mevsim tonlarının tümünü içinde barındıran doğal bir alanda mı, yoksa fotoğrafa değişik bir hava katabilecek bir yerde mi?
Düğün fotoğrafçıları ile doğru iletişim kurmak hayat kurtarır diyebilir miyiz? bir yönüyle evet!
En doğru kararı vermek için düşündüğünüz mekanları içeren farklı fotoğraflara bakmanızı, mümkünse mekana gitmenizi ve çekim hakkında detaylı bir konuşma yapmanızı öneririz.
Ebru gündeş’in henüz medya önüne çıkmadığı zamanlarda, 17 yaşındayken yaptığı bir evlilik olduğunu biliyoruz. sayın hamdi vardar kimdir, necidir pek bir bilgi sahibi değiliz. bu durumda haliyle kendisine iş adamı demekten başka çaremiz yok.
Düğün fotoğrafı çektirirken dikkat edilmesi geren bazı noktalar bulunuyor. işte size düğün fotoğraflarınızın mükemmel çıkmasını sağlayacak o öneriler...
Yıldız parkı, hidiv kasrı ve önceden izin alınması şartıyla tarihi dokusu etkileyici bazı müzelerde çekim yapabilirsiniz.
Düğününüzden geriye yalnızca sonra bile bakıp anılarınızı tazeleyeceğiniz mutlu kareler kaldığını düşünürsek bir düğün gününün en önemli detayının düğün fotoğrafları olduğu söyleyebiliriz.
En güzel düğün fotoğrafları nerede çekilir sorusuna cevap vermeden önce nasıl bir çekim istediğinizi düşünüp karar vermeniz gerekli.
Her düğün farklı ve kendine özel olduğu gibi her fotoğrafçının da kendine özel bir tarzı vardır. düğün fotoğrafçınıza sormanız gereken 10 soruyu sorarak her şeyi netleştirip, düğün fotoğrafçısının sizin nasıl bir çekim istediğinizi oldukça iyi anlamasını sağlamalısınız.
İyi bir iletişimin verdiği rahatlık fotoğraflara da yansımalı ki doğal pozlar yakalanabilsin. pozlu dış çekim çalışmalarında dahi doğallık ön planda olmalıdır.
En güzel düğün pozları için ışık, arka plan, doğal anları pozlamak ne kadar önemliyse, fotoğrafçının yaptığı işe olan tutkusu, orada olmayı sevmesi ve bundan keyif alması da diğerleri kadar önemlidir.
Bazen de fotoğrafçının davetlilerin arasında dolaşırken görünmez olması gerekli. ekipmanlarının da buna uygun olması şart.
Flash kullanmadan uzaktan çekim yaparak anın büyüsünü bozmadan en iyi kareleri yakalayabilmeli.
İç ve dış çekimlerde ışığı doğru kullanmak çok önemli. özellikle yaz çekimlerinde dış çekim için en uygun saatler öğleden sonra 16.00 – 18.00 arası.
Öğlen direkt gün ışığında çekim yapılacaksa ışık doğrudan değil yansıtıcılarla kullanılmalı.
Yaz aylarında dış çekimler için damadın yedek bir gömlek bulundurmasında fayda var. farklı fotoğraflar için değişik aksesuarlar kullanılmalı.
İç mekanda ise mekanın görselliğini en iyi şekilde kullanmak çok önemli. ilk defa çekim yapılacaksa mutlaka önceden gidip mekanı en iyi şekilde nasıl kullanabileceğinize bakıp, ön çekim yapmalısınız.
Düğünde hikaye fotoğrafçısıyla fark yaratmak istiyorsanız, doğru zamanda doğru kareyi yakalamak çok önemli.
Gelinle damadın birbirlerini gördükleri ilk an, bir anda patlayan konfetiler arasından beliren yüzler, hüzünlü bakışlarla kızını seyreden bir baba ve beklemediğiniz ama o an orada yaşanan tüm ayrıntılar vardır.