Üniversite Öğrenci Topluluklarından Filistin'e Destek

Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa'daki üniversiteler, Filistin'e destek için basın açıklamaları düzenledi.

07.10.2024-19:56 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-19:57) Üniversite Öğrenci Topluluklarından Filistin'e Destek

Üniversitelerden Filistin’e Destek Açıklamaları

Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa'da, üniversite öğrenci toplulukları Filistin'deki insani duruma dikkat çekmek amacıyla bir araya geldi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde Destek Mengeni

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Yerleşkesi'nde toplanan öğrenciler, İlk İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Topluluğu Başkanı Sümeyye Nur Yüce tarafından yapılan açıklamada; İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden beri sürdürdüğü saldırılara tepki gösterildi. Yüce, "Geçtiğimiz bir yıl boyunca, işgal ve soykırıma canlı şahitlik ettik. Müslümanların, bu zulme karşı birleşme zorunluluğu bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi'nde Filistin İçin Harekete Geçme Çağrısı

İnönü Üniversitesi öğrenci toplulukları adına konuşan Eyüp Yiğit, İsrail’i terör devleti olarak nitelendirdi. "Filistinli Müslümanların cesareti bizim için en büyük sınavdır." diyen Yiğit, bu süreçte harekete geçmenin önemine vurgu yaptı. Öğrenciler, kampüs içinde Gazze'ye destek çağrısı yapan sloganlar atarak yürüyüş düzenlediler.

Şanlıurfa Gazze Dayanışma Platformu'ndan Kınama

Şanlıurfa'da, Gazze Dayanışma Platformu öncülüğünde Kanlıkuyu Parkı'nda yapılan eylemde Molla Sinan Ünel, "İsrail'in saldırılarını kınıyoruz. Gazze için herkesin ayağa kalkması lazım." diyerek destek çağrısında bulundu.

Grup, tüm bu etkinliklerin ardından dua ederek dağıldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) öğrenci toplulukları, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu...

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) öğrenci toplulukları, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırıları nedeniyle Filistin'deki insanlık dramına dikkati çekmek ve Gazzelilere destek olmak amacıyla basın açıklamaları yaptı. Yeniler Öğrenci Topluluğu Başkanı Burak Karataşcı, grup adına açıklamada bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal