Üniversite Kayıtları Ne Zaman, Gerekli Belgeler Nelerdir?

Üniversite kayıt tarihleri belli olduktan sonra üniversite öğrencileri meraklandı. Peki, üniversite kayıtları ne zaman başlıyor, nasıl yapılacak?

27.08.2021-19:17 - (Son Güncelleme: 29.10.2021-08:54) Üniversite Kayıtları Ne Zaman, Gerekli Belgeler Nelerdir?

ÖSYM'nin paylaşmış olduğu takvime göre; üniversite tercih tarihleri bilgisi paylaşıldı. Bir üniversite ve programına kayıt hakkı elde eden öğrenciler, ilk olarak elektronik kayıt yaptıracak. Ardından da üniversite tarafından duyurusu yapılan kayıt için gerekli belgeler, kayıt hakkı elde edilen üniversiteye teslim edilecek.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı elde eden adayların kayıt işlemleri 6 - 10 Eylül 2021 tarihleri aralığında gerçekleştirilecek. Elektronik kayıtlar ise 4 - 8 Eylül 2021 tarihleri aralığında olacak. Kayıt hakkı elde eden adayların, kayıt için aşağıda söylenilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi dahilinde ilgili üniversitelere başvurmaları gereklidir.

Bu süre zarfı içerisinde kayıt için başvurmayan ya da kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarından mahrum olacaklardır. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından ilan edilen belgelere ve tarihe göre işlemleri yapacaklardır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı elde eden ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme ya da tek ders sınavına girecek olan adayların da tespit edilen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları olacaktır. Bu adayların mezun olduklarına dair belgelerini, 31 Aralık 2021 tarihine dek yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri durumunda asıl kayıtları gerçekleştirilecektir.

Bu tarihe kadar mezun olduklarına dair belgeleri gösteremeyenler geçici kayıtları silinecek ve bu halde olup tespit edilen tarihlerde geçici kayıtları olmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

ÜNİVERSİTE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

a) Adayın mezun olmuş olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da onaylı örneği yahut yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan fayda sağlayarak yerleştirilmiş fakat alanı diplomasında ya da mezuniyet belgesi içerisinde belirtilmediği takdirde hangi okul ve alandan mezun olduğunu belirtir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul ismi olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı belirtilmelidir.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda olan fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce tespit edilen üniversite tarafından ilan edilecek farklı belgelerin aslı ya da üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşmeyi başaran yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından e-Devlet'teki internet ortamında okunabilecektir.

Adayların askerlik ile ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi hakkında ayrıntılı bilgi için ise üniversite rektörlüklerine ya da Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekmektedir. Yükseköğretim programlarına yerleşmeyi elde eden adayların yerleştirme sonuçları ise (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal