Üniversite Adayları İçin YKS Tercih Süreci Başladı

Üniversite adayları için heyecanlı bekleyiş sona erdi ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci başladı.

25.07.2024-16:51 - (Son Güncelleme: 25.07.2024-16:51) Üniversite Adayları İçin YKS Tercih Süreci Başladı

 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2024-YKS tercih işlemleri, bugünden itibaren 2 Ağustos saat 23.59'a kadar yapılabilecek.

Adaylar, tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak yapacaklar.

Kılavuzu Dikkatle İnceleyin

Öte yandan, daha önce ön bilgilendirmesi yapılan 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu da yayımlandı. Tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekiyor. Kılavuzda yer alan bilgiler, adayların tercih süreçlerinde doğru ve bilinçli seçimler yapmalarına yardımcı olacak.

Tercihler Sadece Elektronik Ortamda

Adaylar, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklar. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılacak. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Önemli Tarihler ve Detaylar

Üniversite adaylarının dikkat etmeleri gereken en önemli husus, tercih işlemlerini zamanında ve doğru bir şekilde tamamlamak. Tercih süresi sonunda sistem kapanacak ve tercihler işleme alınamayacak. Adayların bu süreci titizlikle takip etmeleri ve tercihlerini son güne bırakmamaları önemle tavsiye ediliyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal