UNIFIL, İsrail Barış Gücü Mevkisine Ateş Açtığını Duyurdu

UNIFIL, İsrail ordusunun barış gücü mevkisine ateş açtığını ve askerlerin güvenliğini sağlamak için geri çekildiğini bildirdi.

25.10.2024-16:43 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-16:43) UNIFIL, İsrail Barış Gücü Mevkisine Ateş Açtığını Duyurdu

UNIFIL Açıklama Yaptı

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), 22 Ekim tarihinde İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki daimi gözlem noktalarına ateş açtığını duyurdu. Yapılan açıklamada, Dıhayra beldesinde bulunan gözlem noktasının, bölgedeki evlerde bulunan İsrail askerlerini gözlemlediği belirtiliyor.

Ateş Açma ve Güvenlik Önlemleri

İsrail birliklerinin gözlemlendiğini fark etmesinin ardından, UNIFIL mevkisine ateş açtığı ve bunun üzerine barış gücü askerlerinin güvenliklerini sağlamak amacıyla mevkilerini terk ettiği ifade edildi.

Mavi Hat Üzerindeki Gerginlik

UNIFIL'in açıklamalarında, İsrail ordusunun Mavi Hat boyunca barış gücü mevkilerini boşaltma çağrısı yaptığına ve ayrıca, barış gücü mevkilerinde yer alan iletişim ekipmanları gibi varlıklara zarar verdiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, "Yürütülen göreve ve asker gönderen ülkelere uygulanan baskılara rağmen, barış gücü askerleri mevkilerinde kalmaya devam edecektir. Gözlem ve raporlama görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz," denildi.

Uluslararası Hukuk ve Güvenlik Raporu

Birleşmiş Milletler personeli ve mülklerinin güvenliğinin sağlanması konusunda İsrail ordusuna ve diğer taraflara hatırlatmalarda bulunarak, kasıtlı saldırıların uluslararası insancıl hukuk ve BM Güvenlik Konseyi 1701 sayılı kararının ihlali olacağı vurgulandı.

BM Güvenlik Konseyi 1701 Sayılı Kararı

BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararı, İsrail'in Mavi Hat'ın gerisine çekilmesini ve bu hat ile Lübnan'daki Litani Nehri arasındaki bölgedeki silahsızlandırılmasını öngörmektedir. Ancak, Lübnan'ın güneyindeki bu alan, 2000 yılından bu yana Hizbullah'ın güçlü askeri varlığı altında bulunuyor.

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde UNIFIL...

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde UNIFIL mevkisine ateş açtığını bildirdi. UNIFIL'den yapılan açıklamada, İsrail ordusunun 22 Ekim'de Lübnan'ın güneyindeki Dıhayra beldesinde bulunan daimi gözlem noktasından bölgedeki evlerde faaliyet gösteren İsrail askerlerini gözlemlediği aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal