Doyurucu ve hazırlaması kolay bir çorba tarifi arıyorsanız tam size göre bir orba ile karşınızdayız.
UN ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 tepeleme yemek kaşığı un
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1-2 çay kaşığı tuz
1-4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
YAPILIŞI:
Tereyağı ve zeytinyağını derin bir tencereye koyun kızdırın. Azar azar un ilave edip kısık ateşte kavurmaya başlayın.Unu yakmadan kavurmaya ve hafif bir renk almasına özen gösterin. Kavrulan una sıcak tavuk suyunu azar azar döküp topaklanmaması için bir el çırpıcısı ile hızlıca karıştırın. Kaynamaya başlayan çorbayı tuz ve taze çekilmiş tane karabiber katarak tatlandırın. Arzu ettiğiniz baharatlar olursa bu aşamada ilave edin. Küçük bir sos tenceresi ya da tavaya aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Kuru nane katıp kokusu çıkana dek karıştırın. Servis kaselerine aldığınız sıcak çorbanın üstüne hazırladığınız naneli tereyağından gezdirip bekletmeden servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.