Uluslararası Öğrencilerden Gazze'ye Destek Paneli ve Sergisi

YTB ve İlim Yayma Vakfı'nın düzenlediği panelde Gazze'deki insanlık dramı ve soykırım üzerine önemli mesajlar verildi.

10.10.2024-00:16 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-00:16) Uluslararası Öğrencilerden Gazze'ye Destek Paneli ve Sergisi

Uluslararası Öğrencilerin Gözünden Gazze Paneli

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Gazze'de yaşanan işgal ve soykırımın birinci yılı dolayısıyla düzenlediği "Uluslararası Öğrencilerin Gözünden Gazze Paneli ve Sergisi" programına ev sahipliği yaptı.

Necmeddin Bilal Erdoğan'dan Çarpıcı Açıklamalar

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, panelde yaptığı konuşmada, Batı'nın İsrail'in gerçekleştirdiği soykırımı sahiplenerek suç ortağı haline geldiğini ifade etti. Erdoğan, "Dünyada adaletsizlik ve zulüm giderek artıyor. Filistin'e yapılan saldırılar, insanlık vicdanını tehlikeye atıyor." dedi.

Panelin Detayları

Program, Filistinli öğrenci Abed Al Raman Sarabın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte Filistin konusundaki konuşmalarından kesitler yer alan bir kısa film gösterimi yapıldı.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte ayrıca, uluslararası öğrencilerin Filistin'deki durumu anlattığı yazıların bulunduğu "Her Boydan" dergisinin tanıtım videosu izlendi.

Osmanlı Döneminin Barışçıl Günleri

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Kudüs'te Osmanlı himayesindeki barış dolu günlere vurgu yaptı ve 1948'den bu yana Filistin'deki zalimane durumu eleştirdi. "Türkiye'nin savunması Gazze'den başlıyor" diyen Arısoy, Gazze'nin önemini bir kez daha vurguladı.

Boykot Çağrısı ve İnsani Duyarlılık

Bilal Erdoğan, cinayetlerin çoğunun çocuklar üzerinde yoğunlaştığını belirterek, İsrail'in bilinçli bir şekilde çocukları hedef aldığını ifade etti. Boykotun önemine de değinen Erdoğan, "İsrail'e destek veren firmaların boykot edilmesi gerektiğini, bu şekilde direniş cephesi için güç kazanılabileceğini" belirtti.

Etkinlik, katılımcılara hediye takdimleriyle sona erdi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Gazze'de gerçekleşen işgal ve soykırımın...

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Gazze'de gerçekleşen işgal ve soykırımın birinci yılında, dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelerek üniversite eğitimi alan öğrencilerin katılımıyla "Uluslararası Öğrencilerin Gözünden Gazze Paneli ve Sergisi" programı düzenledi. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki programa, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan (ortada) ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Filistinli doktora öğrencisi İbrahim Almadani (sağda) katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal