Uluslararası hacker grubu, Rusya'yı çok sert hedef aldı, Putin bir diktatördür dedi!

Rusya'nın Ukrayna’ya başlattığı işgal girişiminden sonra Ukrayna'ya destek olmak amacıyla öncelikle Kremlin’den başlayarak birçok Rus devlet sitesini hackleyen dünyaca ünlü uluslararası hacker grubu Anonymous, şimdi de Rusya Merkez Bankası’nı hackledi.

26.03.2022-11:52 - (Son Güncelleme: 26.03.2022-15:09) Uluslararası hacker grubu, Rusya'yı çok sert hedef aldı, Putin bir diktatördür dedi!

İçerisinde gizli anlaşmaların da dahil olduğu 35 binden fazla belgeyi yayınlayan Anonymous, yaptığı açıklamada, bu dosyaların boyutunun 28 GB olduğunu belirtti. Bununla beraber hacker grubu, bazı internet siteleri aracılığıyla ulaşılan dosyalarda birçok özel anlaşmaların da olduğu binlerce önemli belde olduğunu vurguladı.

Putin'i hedef alan mesajlar

Rusya Merkez Bankası’nı hackleyen Anonymous, Devlet Başkanı Putine’de çok sert mesajlar göndermeyi ihmal etmedi. Yapılan hacke dair yayımlanan açıklamada "Selam Dünya vatandaşları. Putin, Rus halkını yıllardır açlığa sürüklüyor. Putin medyayı durdurdu ve muhalifleri cezalandırdı. O, Kremlin'in odalarında eğlenirken, Rusya halkı ekonomik olarak acı çekti. "Vladimir Putin bir yalancı, bir diktatör, bir savaş suçlusu ve bir çocuk katilidir. Putin ve oligark arkadaşları, silah tüccarlarıyla birlikte dünyayı felakete sürüklüyor. Ukrayna'da Putin'in emriyle binlerce sivil ve masum insan öldürüldü. Yüz binlerce Ukraynalı yerinden edildi. Hastaneler, okullar ve sığınaklar bombalandı. Çocuklar ailelerini, aileler çocuklarını kaybetti." ifadeleri yer aldı.

Uluslararası hacker grubu, Rusya'yı çok sert hedef aldı, Putin bir diktatördür dedi!

Öte yandan hacker grup Putin’e, diğer savaş destekçilerine yaptıklarını anımsatarak, "Vladimir Putin, Nijerya'da, Şili'de, Nikaragua'da diktatörlere ne yaptığımızı hatırla. İsrail'i, ABD'yi, Avrupa'yı, Master Card'ı, SARS'ı ve diğer tüm savaş destekçilerini nasıl cezalandırdığımızı hatırla." dedi.

Her yerdeyiz

Söz konusu açıklamanın ilerleyen bölümlerinde Rusya Devlet Başkanı Putin’e de çok açık ve net mesajlar gönderen hacker grup, "Vladimir Putin, hiçbir sır güvende değildir. Her yerdeyiz. Sarayınızdayız. Yemek yediğin yerdeyiz. Masanızdayız, uyuduğunuz odadayız. Şimdi. Rusya Merkez Bankası'na ait binlerce belgeyi, anlaşmaları, yazışmaları, para transferlerini, oligarklarınızın ticari sırlarını, halktan sakladığınız gerçek ekonomi raporlarını, diğer ülkelerle imzaladığınız ticaret anlaşmalarını, beyannamelerinizi, kayıtlı destekçilerinize ait bilgilerinizi, konferans videolarınızı ve kullandığınız programları paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Uluslararası hacker grubu, Rusya'yı çok sert hedef aldı, Putin bir diktatördür dedi!

Kendilerinin masumların yanında olduklarını ifade eden Anonymous, "NATO, ABD ve Avrupa Birliği (AB) yalancıdır. Sadece insanlığı köleleştirmek istiyorlar. Hepsinin kapalı kapılar ardında anlaşmaları var. Dünyanın her yerindeki masumlar yalnız değil. Biz siziz. Siz bizsin, Kontrolü elinize alın. Biz masumların yanındayız. Savaşa ve sömürüye izin vermeyiz. Biz Anonymous'uz. Biz birliğiz. Affetmeyiz. Unutmayız. Bizi bekleyin" şeklinde konuştu.

35 binden fazla dosya paylaşıldı

Uluslararası hacker grubu, Rusya Merkez Bankası’na ait olan 35 binden fazla dosyayı internet sitelerinden yayımlarken, gelebilecek engellemelere durdurmak amacıyla bu verilerin başka güvenli internet sitelerine de eklendiği ifade edildi.

Anonymous’un internet siteleri aracılığıyla dünyayla paylaştığı belgelere yüzlerce kişi daha şimdiden ulaşmaya başlarken, içerikleriyle alakalı olarak da yetki ilimlerin çalışmalara başladığı açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal