Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Watanabe'den Türk Cimnastiğine Destek

Watanabe, Türk cimnastiğinin potansiyeline inandığını ve gelecekte daha büyük başarılar elde edeceğini vurguladı.

11.10.2024-11:40 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-11:41) Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Watanabe'den Türk Cimnastiğine Destek

Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Watanabe, Türk Cimnastiğine Dair Umut Verici Açıklamalarda Bulundu

MUHAMMED BOZTEPE - Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, Türk cimnastiği açısından heyecan verici bir dönem yaşandığını belirtti. Ankara’da gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Watanabe, bu süreçte Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türk ve Japon Kültürlerinin Benzerliği

Watanabe, Türkiye’nin kültürü ile Japon kültürünün bazı açıdan benzerlikler taşıdığını ifade ederek, burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülkenin cimnastik alanında kat ettiği mesafenin altını çizen Watanabe, şu ifadeleri kullandı:

"İlerleyen süreçte Türk cimnastiği, gelişmeye ve daha çok başarı elde etmeye devam edecek. O potansiyel Türkiye'de her zaman var olmuştur.”

Suat Çelen'in Liderliği

Watanabe, Suat Çelen başkanlığındaki Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun yaptığı sıkı çalışmalar sonucunda Türk cimnastiğinin dünyanın en iyi seviyelerine ulaştığını belirtti. Gelecekteki olimpiyatlarda, özellikle 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda Türkiye’nin ritmik ve trampolin cimnastik branşlarında büyük başarılara imza atacağına olan inancını ifade etti.

Daha Fazla Ülkenin FIG'e Katılımı Hedefleniyor

Cimnastik sporunun dünya genelinde büyük bir ilgi ile takip edildiğini vurgulayan Watanabe, federasyonun büyüme hedeflerine de değindi. İlk başkanlık döneminde kayıtlı ülke sayısının 160 civarında olduğunu belirten Watanabe, "Hedef olarak 200 ülkeyi hedef koydum," dedi. Düşüncelerini şu cümle ile sonlandırdı: "Cimnastik, olimpiyatların üç ana branşından biridir ve bu sporun daha fazla gelişeceğine inanıyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal