Ülkede tekne faciası yaşandı: En az 80 kişi hayatını kaybetti

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki Kwa Nehri’nde tekne kazası meydana geldi. Yaşanan olayda en az 80 kişinin hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

13.06.2024-09:26 - (Son Güncelleme: 13.06.2024-17:25) Ülkede tekne faciası yaşandı: En az 80 kişi hayatını kaybetti

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde yer alan Kwa Nehri'nde meydana gelen trajik tekne kazasında 80'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Tekne faciası 80’in üzerinde can aldı

İHA’da yer alan habere göre; Ndombe eyaletinde bulunan Kwa Nehri'nde meydana gelen kazada 80'den fazla kişi hayatını kaybetti. Demokratik Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı, gelecekte böyle bir felaketin tekrar yaşanmasını önlemek için bu talihsiz olayın gerçek nedenlerinin araştırılması çağrısında bulunuyor" ifadeleri kullanıldı.

Ülkede tekne faciası yaşandı: En az 80 kişi hayatını kaybetti

Ndombe Valisi Rita Bola Dula, kazanın gece saatlerinde meydana geldiğini belirterek, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü aktardı.

86 kişi kayboldu

Yaklaşık 100 kişinin kurtarıldığı kazada, 86 kişi derin sularda kayboldu. Özellikle yoğun mevsimsel yağışların yaşandığı dönemde bu tür deniz kazalarına sık rastlanıyor. Gemilerin bakımsızlığı ve kapasitelerinin üzerinde yük taşımaları, bu kazaların başlıca sebepleri olarak gösteriliyor.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yeterli asfalt yol bulunmaması nedeniyle, ulaşım genellikle nehirler ve göller üzerinden sağlanıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal