Ukrayna’dan Rusya’ya misilleme: ABD yapımı füzelerle saldırdılar

Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’ın Sivastopol şehrine düzenlenen saldırı sonucunda 3 kişi hayatını kaybetti. Saldırının ABD üretimi olan ‘’ATACMS’’ füzeleriyle gerçekleştirildiği bildirildi.

24.06.2024-10:43 - (Son Güncelleme: 24.06.2024-10:43) Ukrayna’dan Rusya’ya misilleme: ABD yapımı füzelerle saldırdılar

Rusya'nın Kırım'ı ilhak ettiği Sivastopol şehrine yönelik Ukrayna ordusu tarafından düzenlenen füze saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti. Sivastopol bölgesinin yöneticisi Mihail Ravojayev, saldırının ardından füzelerin Rus hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu, ancak füze parçalarının şehre isabet ettiğini belirtti. 

Sivastopol’a füzeli saldırı

AA’da yer alan habere göre; Olayda 2'si çocuk olmak üzere 3 kişi yaşamını yitirirken, 100'den fazla kişi de yaralandı. Ayrıca saldırının orman yangınına da sebep olduğu bildirildi.

Ukrayna’dan Rusya’ya misilleme: ABD yapımı füzelerle saldırdılar

Putin’den başsağlığı

Rusya Savunma Bakanlığı, saldırının ABD yapımı "ATACMS" taktik füzelerle gerçekleştirildiğini ve füzelerin misket içerikli olduğunu açıkladı. Ravojayev, Putin'in hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilediğini ve Sivastopol'e yardım sağlanması talimatını verdiğini aktardı. 

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin saldırısının ardından Moskova'dan acil yardım için bir uçak gönderildiği bilgisi paylaşıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal