Ukrayna’da siren sesleri yükseliyor: Rus Tu-95 bombardıman uçakları havalandı

Rusya’nın Tu-95 tipi bombardıman uçaklarını havalandırması sonrasında Ukrayna genelinde hava saldırısı ihtimaline karşın kırmızı alarma geçildi.

26.08.2024-09:45 - (Son Güncelleme: 26.08.2024-09:45) Ukrayna’da siren sesleri yükseliyor: Rus Tu-95 bombardıman uçakları havalandı

Ukrayna’da Tu-95 alarmı verildi. Ukrayna'da gerilim tırmanmaya devam ediyor. Kiev Şehri Askeri İdaresi, Telegram kanalından yaptığı yazılı açıklamada, Rus ordusuna ait Tu-95 tipi savaş uçağından fırlatılabilecek seyir füzesi tehdidi nedeniyle ülke genelinde sirenlerin çaldığını duyurdu. Bu durum, Ukrayna genelinde büyük bir endişe yarattı.

Sığınaklara İnme Çağrısı

Ukrayna'daki çeşitli Telegram kanalları aracılığıyla, Harkiv, Mikolayıv, Dnipro ve Vinnitsa bölgelerinde yaşayan vatandaşlara sığınaklara inmeleri için çağrıda bulunuldu. Rusya'nın bu saldırı tehditleri, bölgedeki sivil halk üzerinde büyük bir korku yaratmış durumda.

Ukrayna’da siren sesleri yükseliyor: Rus Tu-95 bombardıman uçakları havalandı

Harkiv'e Saldırı Düzenlendi

Harkiv Bölgesi Askeri İdare Başkanı Oleg Sinegubov, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rus ordusunun Harkiv'e saldırı düzenlediğini doğruladı. Sinegubov, saldırının boyutları hakkında ayrıntılı bilgi vermezken, bölgedeki insanların güvenliği için tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Patlama Sesleri

Ukrayna basını, ülkenin bazı bölgelerinde patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi. Bu patlamaların nerelerde gerçekleştiği ve ne tür zararlar verdiği konusunda henüz net bir bilgi bulunmamakla birlikte, durumun ciddi olduğu anlaşılıyor. Ukrayna'da savaşın etkileri derinleşirken, ülkedeki güvenlik tehdidi her geçen gün daha da artıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal