Uğur Şahin, Çocuklar İçin Kovid-19 Aşısı Geliştirildiğini Duyurdu

BioNTech'in kurucu CEO'su Uğur Şahin, 12 yaşından küçük çocuklar için bir koronavirüs aşısı geliştirdiklerini açıkladı.

08.09.2021-13:03 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-14:08) Uğur Şahin, Çocuklar İçin Kovid-19 Aşısı Geliştirildiğini Duyurdu

ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren Almanya merkezli biyoteknoloji şirketi BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, 12 yaşından küçük çocuklar için bir koronavirüs aşısı geliştirdiklerini duyurdu. Verileri toplamak için birkaç hafta zamana ihtiyaç duyduklarını söyleyen Şahin, aşı onayının ekim ayı sonunda verilebileceğini düşünüyor.

KORONAVİRÜS AŞISIYLA İLGİLİ YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI

Pfizer ile yaptığı iş birliği neticesinde Kovid-19 ile mücadele için mRNA tabanlı koronavirüs aşısını geliştiren BioNTech'in kurucu ismi Prof. Dr.Uğur Şahin, House of Pharma'nın etkinliğinde önemli açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamalarda koronavirüs aşısıyla ilgili yeni bir dönemin başlamak üzere olduğunu vurgulayan bilim insanı, 12 yaşından küçük çocuklar için bir aşı geliştirildiğini bildirdi.

Prof.Dr. Uğur Şahin, yaptığı açıklamada  yeni tip koronavirüs Kovid-19) aşısının 12 yaş altındaki çocuklara özel olacağını söyledi. Geliştirilen aşıya ilişkin klinik deneyleri sürdürdüğünü ifade eden Uğur Şahin, ilk verilerin bu ay sonunda yayımlanacağını bildirdi.

BİRKAÇ HAFTAMIZ VAR

Prof. Dr. Uğur yaptığı açıklamada, ''Şu an 12 yaşın altındaki çocuklar için onay alan bir COVID-19 aşısı yok. Fakat bu durum ekim ayının sonunda değişebilir. 12 yaşın altındaki çocuklar için çalışmalar tamamlandı. Şu an verileri toparlıyoruz ve birkaç haftamız daha var.'' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal