UEFA’dan yeni Türkiye kararı: Karşılaşma oynanacak

Türkiye’yi büyük bir yasa boğan Kahramanmaraş depremleri sonrasında futbolda hayat durdu. Süper Lig’de karşılaşmalar Mart ayına ertelenirken, UEFA’dan Türkiye ilgili yeni kararlar geldi. UEFA, Trabzonspor Basel maçının oynanmasına karar verirken, ek bazı kararları da açıkladı.

14.02.2023-10:23 - (Son Güncelleme: 14.02.2023-17:41) UEFA’dan yeni Türkiye kararı: Karşılaşma oynanacak

Tarihinin en şiddetli depremlerini yaşayan Türkiye’de tüm gündem deprem bölgesine kayarken, futbolda tüm karşılaşmalara geçici olarak ara verilmişti. UEFA’dan Türkiye ile ilgili bazı kararlar gelirken, kararlardan ilki Perşembe günü oynanacak olan Trabzonspor Basel maçının gerçekleştirilmesi oldu. Öte yandan karşılaşmalar öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağı da alınan kararlar arasında yer aldı.

UEFA’dan yeni Türkiye kararı

Avrupa futbolunun patronu UEFA'dan yeni bir karar daha çıktı. UEFA bu hafta Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde oynanacak bütün müsabakalar öncesinde Türkiye ve Suriye'deki afetzedeler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı. Ayrıca müsabakalardaki panolarda, Türkçe ve Arapça olarak 'Sizinleyiz' mesajı yer alacak. Oyuncular ve hakemler de talebe bağlı olarak kollarına siyah bant takabilecekler.

UEFA Türkiye Kararı

Fenerbahçe, Başakşehir ve Sivasspor’un oynayacağı karşılaşmalar Mart ayında oynanacağı için bu maçların oynanmasında şu an için bir sakınca görülmediği kaydedildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal