UEFA ülkeler sıralamasında büyük fırsat: O sırayı bile görebiliriz

Bu hafta Avrupa sahnesine çıkan 4 temsilcimizden ikisi gruptan çıkmayı garantiledi. Bu durumla beraber Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında 13. sıraya kadar yükseldi. Eğer önümüzdeki hafta oynanacak maçlarda 4 takımımız da galibiyet alarak gruptan çıkarsa, 11. sıraya yerleşme ihtimali doğacak. İşte ayrıntılar...

29.10.2022-16:37 - (Son Güncelleme: 29.10.2022-16:37) UEFA ülkeler sıralamasında büyük fırsat: O sırayı bile görebiliriz

Avrupa kupalarında mücadele eden Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor’dan başarılı sonuçlar gelmeye devam ediyor. Takımlarımızdan Fenerbahçe, Başakşehir ve Sivasspor gruptan çıkmayı garantilerken, Trabzonspor’un ise şansı son haftaya kaldı. Geçtiğimiz Perşembe günü alınan sonuçların ardından Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında 13. sıraya kadar yükseldi. Eğer gelecek hafta oynanacak karşılaşmalarda 4 takımımız da gruplarında galibiyet alırlarsa, Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan bir takım gönderme anlamına gelen 11. sıra bile mümkün hale gelebilir.

Kanarya liderlik şansını sürdürüyor

UEFA Avrupa Ligi’nde B Grubu’nda yer alan Fenerbahçe sahasında Rennes ile 3-0 geriye düşmesine rağmen 3-3 berabere kalmayı başarmış ve grup liderliği şansını son maça bırakmıştı. 

Fırtına son haftaya kaldı

Yine Avrupa Ligi’nde yer alan Trabzonspor ise grubunda oynadığı maçta deplasmanda Kızılyıldız’a 2-1 kaybetti.

UEFA ülke puanı sıralamasında son durum

Konferans Ligi’nde gruptan çıktık

UEFA Konferans Ligi’nde ise daha önce gruptan çıkmayı garantileyen Başakşehir liderlik maçında deplasmanda Fiorentina’ya 2-1 kaybetti. Fakat temsilcimiz son haftada oynayacağı Hearts maçını kazanması durumunda diğer sonuçlara bakmaksızın grubu lider olarak tamamlayacak.

Öte yandan Sivasspor sahasında Cluj’u üstün bir oyunla 3-0 yenerek, Slavia Prag'ın puan kaybetmesiyle gruptan çıkmayı garantiledi.

O sırayı bile görebiliriz

Fanatik’in haberine göre; Böylece Fenerbahçe ve Başakşehir'in ardından Sivas'ında bir üst turu garantilemesiyle birlikte Türkiye, 16. olduğu sıralamada 28.700'le Çekya'nın önünde 13.'lüğe kadar yükseldi. Gelecek hafta alınacak sonuçlara Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan takım gönderme anlamına gelen 11. sıraya yükselmemiz bile söz konusu olabilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal