Bildiğiniz diğer kek tariflerini unutun ve Üçgen keki denemeye hazır olun. En hafif hali ile sevidklerinize ikram edebileceğiniz bu tarifi defalarca yapmak isteyeceksiniz.
ÜÇGEN KEK TARİFİ
MALZEMELER:
4 tane yumurta,1. 5 su bardağı şeker,Yarım su bardağı sıvı yağ,Yarım su bardağı ılık su, 2 paket vanilya,1 paket kabartma tozu,2. 5 su bardağı un ,3, 5 yemek kaşığı kakao, 2 su bardağı süt,Yarım su bardağı şeker, Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
İlk önce yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpıyoruz. Çırpmaya devam ederken üzerine sıvı yağ ve suyu katıyoruz. Biraz daha çırpıp, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu eleyerek ekleyip çırpıyoruz. Büyük dikdörtgen borcamı yağlayıp kek hamurumuzu döküyoruz. 160-170 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
Kekimiz pişerken sosu hazırlayalım. Ufak bir tencerede malzemeleri kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Kekimiz pişip tamamen soğuyunca keki eşit kareye bölüyoruz. (Yaklaşık 15 adet çıkıyor) Kareleri de ortadan üçgen olacak şekilde kesiyoruz. Bu şekilde yaklaşık 30 adet üçgen kekimiz ortaya çıkıyor.
Üçgen keklerimizin iki kenarını yaptığımız sosa batırıp daha sonra hindistan cevizi ekledikten sonra sofralara gelmeye hazır...
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.