Uçağın iniş takımları açılmadı: İstanbul Havalimanı’na acil iniş yaptı

AJet bünyesindeki Trabzon-Bursa seferli bir uçağın, iniş takımlarının açılmaması sebebiyle İstanbul Havalimanı’na acil iniş yaptığı bildirildi.

02.08.2024-17:07 - (Son Güncelleme: 02.08.2024-17:07) Uçağın iniş takımları açılmadı: İstanbul Havalimanı’na acil iniş yaptı

İstanbul Havalimanı’nda hareketli dakikalar yaşandı. AJet'e ait, Trabzon'dan saat 10.55'te kalkan VF4517 sefer sayılı uçak, Bursa Yenişehir Havalimanı'na iniş yapmaya çalışırken iniş takımlarının açılmaması üzerine pisti pas geçti. Pilotlar, acil durum ilan ederek İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçti ve iniş izni talep etti.

İstanbul Havalimanı’nda kırmızı alarm verildi

AA’da yer verilen habere göre; İstanbul Havalimanı'na yönlendirilen uçak, ilk denemede pisti pas geçmek zorunda kaldı. Ancak ikinci denemede başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Güvenlik tedbirleri çerçevesinde, uçak iniş yaptığı anda itfaiye ve sağlık ekipleri hazır bulundu.

Uçağın iniş takımları açılmadı: İstanbul Havalimanı’na acil iniş yaptı

Yolcular için Ankara'dan uçak gelecek

Yolcular, iniş sonrası valizlerini almak üzere İç Hatlar Geliş Terminali'ne geçti. Uçaktaki yolcuların karayolu ile Bursa'ya taşınacağı açıklandı. Bu arada, Bursa'dan Trabzon'a gidecek yolcuları almak üzere Ankara'dan bir uçağın Bursa'ya doğru yola çıktığı belirtildi.

Acil iniş gerçekleştiren uçak, teknik inceleme ve bakım için hangara çekildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal