TYT - AYT arasındaki fark nedir?

18 - 19 Temmuz da gerçekleşecek üniversite sınavı AYT ve TYT olarak iki aşamada gerçekleşmektedir. Bu sınava girecek öğrenciler için ise TYT ve AYT sınavları arasındaki farkı araştırmaya başladı. TYT - AYT nedir? TYT - AYT arasındaki fark nedir?

17.06.2022-06:52 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-06:52) TYT - AYT arasındaki fark nedir?

Üniversite sınavı yeni sisteme geçerken uzun zamandır TYT ve AYT olarak öğrencilerin karşısına geçmektedir. Bu nedenle ilk kez sınava girecek olan adaylar ise TYT ve AYT nedir, aralarındaki farklar nedir? sorularına yanıt aramaktadır. Milyonları ilgilendiren TYT ve AYT hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

TYT - AYT nedir?

Üniversite sınavlarından birisi olan AYT, TYT sınavından bir gün önce girilen sınav oturumudur. AYT'nin açılımı Alan Yeterlilik Sınavı anlamına gelir. AYT giren öğrencilerin istedikleri bölüme girip giremeyeceği alınan puan ile belirlenir. Dersler içerisinde farklı konulardan sorular adaylar ile paylaşılacaktır.

TYT-AYT nedir

TYT - AYT arasındaki fark ne?

TYT sınavı öğrencilerin üniversite sınavında ilk girdikleri oturumdur. AYT ise ikinci girilen sınav oturumudur. TYT'de öğrencilerin yetenekleri ölçülürken, AYT'de ise kişilerin kendi alanlarındaki başarısı belirlenecektir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal