Twitch açıldı mı, ne zaman açılacak? Twitch erişim engeli kaldırıldı mı?

Sosyal yayın platformu Twitch’e BTK tarafından geçtiğimiz günlerde erişim engeli getirilmişti. Türkiye’de ve dünyada milyonlarca kullanıcıya sahip olan Twitch erişim engeli açıldı mı açılmadı mı merak ediliyor. Peki Twitch açıldı mı, ne zaman açılacak? Twitch erişim engeli kaldırıldı mı? Soruların yanıtı haberimizde…

01.03.2024-11:02 - (Son Güncelleme: 01.03.2024-11:02) Twitch açıldı mı, ne zaman açılacak? Twitch erişim engeli kaldırıldı mı?

Milli Piyango İdaresi’nin Bilgi Teknolojileri Kurumu’na (BTK) yaptığı başvurunun ardından geçtiğimiz hafta popüler yayın platformu Twitch’e erişim engeli getirilmişti. Türkiye’de pek çok sosyal medya fenomeninin yayın yaptığı Twitch’in açılıp açılmadığı konusunda araştırmalar devam ediyor. Konu hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Peki Twitch açıldı mı, ne zaman açılacak? Twitch erişim engeli kaldırıldı mı? 

Twitch açıldı mı?

Twitch'e rakip olarak ortaya çıkan ve Türkiye'de hizmet veren Kick'e, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'nün kararıyla getirilen erişim engeli kaldırılmıştı. Twitch'e uygulanan erişim engeli de 29 Şubat 2024 itibariyle kaldırıldı ve platform yeniden erişime açıldı.

Twitch açıldı mı, ne zaman açılacak? Twitch erişim engeli kaldırıldı mı?

Twitch nedir?

Twitch, çevrimiçi bir video yayını hizmeti olarak bilinen ve canlı yayın platformu olarak faaliyet gösteren bir platformdur. 2011 yılında kurulan Twitch, başlangıçta özellikle video oyunu yayınlarına odaklanmış olup, zaman içinde çeşitli içerikleri bünyesine katmıştır. Twitch, kullanıcılara kendi canlı video yayınlarını gerçekleştirme, izleme ve diğer yayıncılarla etkileşimde bulunma imkanı sunan bir platformdur.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal