Tuzlu Kurabiye Tarifi

Ağızda dağılan, kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifimiz ile misafirlerinizin bayılacağı bir ikramda bulunabilirsiniz.

13.02.2021-09:50 - (Son Güncelleme: 13.02.2021-09:50) Tuzlu Kurabiye Tarifi

İstediğiniz şekli verebileceğiniz tuzlu kurabiyeyi kavanozlarda saklayarak uzun süre bayatlamasını önleyebilirsiniz.  


MALZEMELER 

-125 gram tereyağı 

-Yarım çay bardağı sıvı yağ 

-1 adet yumurta 

-1 yemek kaşığı şeker 

-1 çay kaşığı tuz 

-1 tatlı kaşığı sirke 

-1 paket kabartma tozu 

-3 su bardağı un 


Üzeri için: 

-Yumurta sarısı 

-Çörek otu 

-Susam 


NASIL YAPILIR? 

-Tuzlu kurabiye tarifinin ilkinde yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın. 

-Un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. 

-Unu karışıma eklemeden önce eleyin. 

-Ardından azar azar ilave edip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin. 

-Hazırladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasına alın. 

-Merdane ile yarım santim kalınlığında açın. 

-İstediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin. 

-Yağlı kağıt serili tepsiye kurabiyeleri dizin. 

-Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. 

-Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. 

-Şimdiden afiyet olsun!

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal