TÜVTÜRK’ten kredi kartına ek ödeme iddiasıyla ilgili açıklama: Haberler gerçeği yansıtmıyor

TÜVTÜRK, araç muayene ücret bedellerinin ödemesinde banka kartı ve kredi kartıyla yapılan ödemelerden ek ücret alındığına dair iddialarla ilgili açıklamada bulundu.

07.06.2024-10:57 - (Son Güncelleme: 07.06.2024-17:26) TÜVTÜRK’ten kredi kartına ek ödeme iddiasıyla ilgili açıklama: Haberler gerçeği yansıtmıyor

TÜVTÜRK, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla, basında yer alan "TÜVTÜRK'ün kredi kartı komisyonu aldığı" haberlerine ilişkin bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada belirtildiğine göre, araç muayene ücretleri, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 35. maddesi gereğince 2004 yılında belirlenmiş olup, her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Yeniden Değerleme Oranı'nda artırılarak düzenlendiği belirtildi.

TÜVTÜRK’ten iddialara yönelik açıklama

AA’da yer alan habere göre; Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve TÜVTÜRK arasında 2007 yılında imzalanan imtiyaz sözleşmesi uyarınca, TÜVTÜRK tarafından sunulan araç muayene hizmetlerine ilişkin ücretler, nakit olarak tahsil edilmekte olup, elde edilen gelirlerin %50'si doğrudan hazineye aktarılmakta ve toplam cironun %69'u ilgili kamu idarelerine iletilmektedir.

Buna ek olarak, gelen yoğun talep doğrultusunda, araç muayene istasyonlarında nakit ödeme alternatifi olarak kredi kartıyla ödeme imkanı 2021 yılında sunulmuştur.

TÜVTÜRK’ten kredi kartına ek ödeme iddiasıyla ilgili açıklama: Haberler gerçeği yansıtmıyor

TÜVTÜRK, açıklamasında şu ifadelere yer vermiştir:

"Kredi kartı veya banka kartı ile yapılan ödemeler, 6493 sayılı Kanun ve ilgili mevzuat uyarınca, müşterilere tek seferlik ödeme hizmeti sunan bir hizmet sağlayıcı firma üzerinden gerçekleştirilmekte ve sunulan tek seferlik ödeme hizmeti karşılığında, hizmet sağlayıcı firma tarafından müşterilerden bir 'hizmet bedeli' tahsil edilmektedir. TÜVTÜRK olarak, araç muayene ücret bedellerinin ödenmesinde alternatif ödeme aracı olarak sunulan banka kartı ve kredi kartı ile yapılan ödemelerde, muayene ücreti haricinde herhangi bir ek ücret alınmamaktadır. Basında yer alan 'TÜVTÜRK'ün kredi kartı ile yapılan ödemelerde komisyon aldığı' yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır, kamuoyunun bilgisine sunulur."

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal