TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil sevindiren haberi verdi: 2030'da F-35 düzeyinde uçak geliyor!

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, F-35 ile benzer düzeyde bir uçağın 2030 yılında hem Hava Kuvvetlerine hem de dost ülkelere teslim edileceğini açıkladı.

20.04.2022-16:06 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-16:38) TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil sevindiren haberi verdi: 2030'da F-35 düzeyinde uçak geliyor!

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Enerji Teknolojileri Enstitüsü’nün düzenlediği Uluslararası Havacılık Teknolojileri İtki Sistemi Kongresi gerçekleşti.

Kongrenin açılışında konuşma yapan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, yapılan çalışmaları aktararak, birçok projelerinin olduğunu ve bunlardan en güçlüsünün Milli Muharip Uçak olduğunu ifade etti.

2030'da F-35 ayarında uçak

Kotil, uçağın ilk bloklarının tesliminin 2028 senesinde yapılacağının altını çizerek, "2030'da inşallah F-35 ayarında bir uçağı Hava Kuvvetlerimize ve dost ülkelere teslim edeceğiz." dedi.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil sevindiren haberi verdi: 2030'da F-35 düzeyinde uçak geliyor!

Hali hazırda çalışmaları süren projelerle alakalı bilgiler veren Kotil, özellikle askeri alanda motorun önemini vurgulayarak, "İyi bir motor aynı zamanda iyi bir uçak oluyor." şeklinde konuştu.

En önemli bölüm insan kaynağı

TEI Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mahmut Akşit de TEI olarak bir motor işine başladıklarında ciddi bir mühendislik ekibi oluşturduklarından bahsederek, "En önemli kısım insan kaynağı. Yani sürekli nitelikli donanımla gelen insan kaynağı. Sanayici olarak görevimiz eğitim-öğretim değil, eğitimin üniversitede olması lazım. Yetişmiş olarak gelmesi lazım ki kısa sürede işin içine entegre olup iş üretmeye başlasın. İşte o ayağını da Gebze'de yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Akşit, verilen eğitimin büyük önem arz ettiğini dile getirirken, "Burada ekosistemi kurmak için kendi milli sanayimiz için ihtiyacımız var. Niye burayı seçtik? Türkiye'de daha önce kurulmuş, kendini ispatlamış uçak fakültelerimiz var. Bunlar genel olarak uçak fakültesi olarak kurulmuş. Şöyle bir kurgu olsun istedik; burada yeni bir fakülte kuralım ama bu motor teknolojileri ağırlıklı ihtisas fakültesi olsun." açıklamalarını kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal