TUS tercihleri nasıl yapılır? TUS kontenjanları ne zaman açıklanacak, ne zaman belli olur?

6 Mart'ta gerçekleştirilen TUS yani Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın sonuçları 31 Mart'ta paylaşıma açılmıştı. Yine o gün yani 31 Mart'ta kontenjanların da açıklanması bekleniyordu fakat gerçekleşmedi. Bu konu ile ilgili Fahrettin Koca açıklamada bulundu mu? Kontenjanlar ne zaman duyurulacak? İşte yanıtı...

15.04.2022-23:36 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-23:36) TUS tercihleri nasıl yapılır? TUS kontenjanları ne zaman açıklanacak, ne zaman belli olur?

6 Mart'ta sınavı gerçekleşen TUS'un kontenjan açıklamalarına dair halen daha bir duyuru yapılmamıştı. Bu konu ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları söyledi: ''Sınavımızın sonuçlarını 31 Mart'ta açıklamıştık. Nomralde olması gereken yine aynı gün kontenjanların da duyurulmasıydı. Anlayışla karşılayacağınızı bilerek, 15 günlük bu gecikmenin nedeni kesinleşmiş bulunmakta. Birkaç güne daha ihtiyacımız var. Anlayışınız için teşekkürler. Herkese hayırlı olsun.''

TUS Kontenjanları Ne Zaman Açıklanacak

TUS sınavı için tercihler nereden gerçekleşiyor?

Kontenjanların duyurulmasına az bir süre kala, adaylar tercihlerini nasıl yapacaklarını araştırmaya başladı. ÖSYM'nin resmi sitesine giderek Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak site üzerinden tercihlerini gerçekleştirebilecekler.

TUS Nedir

TUS ne sınavıdır?

Açılımı Tıpta Uzmanlık Sınavı olan bu sınav son güncellemeler ile birlikte 'Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı' olarak da biliniyor. Üniversitede Tıp fakültesinden mezun olan bireylerin, uzmanlık eğitim almak için ve branş seçmek için girdikleri sınavdır.

TUS sınavları ne zaman yapılıyor?

Yılda iki kez yani Nisan ve Eylül ayında gerçekleştirilen sınav için başvurular yaklaşık olarak 2 ay öncesinden başlamaktadır. 2012 senesine kadar yalnızca Ankara'da yapılan sınav, 10 senedir Ankara, İstanbul ve İzmir'de gerçekleştiriliyor. Bu sınava başvurmak isteyen adayların ÖSYM tarafınca yapılan dil sınavlarından (YDS, YÖKDİL, TIPDİL) 50 puan üzerinde bir not alması gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal