Türksat 6A antenlerini açtı: İlk test sürecine girdi

Geçtiğimiz haftalarda uzaya fırlatılan yerli ve milli uydu Türksat 6A’nın testleri başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uydunun 50 derece doğu yörüngesine yerleştiğini belirtti.

21.07.2024-16:30 - (Son Güncelleme: 21.07.2024-16:33) Türksat 6A antenlerini açtı: İlk test sürecine girdi

Türksat 6A’nın testleri an itibariyle başladı. Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından Türksat 6A uydusunun son durumuna ilişkin önemli bir paylaşımda bulundu. Uraloğlu, Türksat 6A için test sürecinin başladığını belirtti ve uydunun 50 derece doğu yörüngesine yerleştiğini aktardı. 

Türksat 6A antenlerini açtı

Haber7’de yer alan habere göre; Bakan Uraloğlu, paylaşımında, "50 derece doğu yörüngesine yerleşen Türksat 6A, ilk kez antenlerini açtı ve test sürecine başladı. Sıradaki hedef, kendi yörüngesi olan 42 derece doğu yörüngesi. Uzay vatanda Türk'ün imzası yankılanıyor." ifadelerine yer verdi.

Türksat 6A antenlerini açtı: İlk test sürecine girdi

9 Temmuz’da uzaya gönderilmişti

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, başarıyla uzaya fırlatıldı. Fırlatmanın 67. dakikasında uydudan ilk sinyal alındı. 15 yıl boyunca aktif olarak hizmet vermesi planlanan Türksat 6A, Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkeleri de kapsama alanına alarak yaklaşık 5 milyar insana hizmet sunacak. Yüzde 80 yerlilik oranıyla geliştirilen bu uydu, toplam 84 parçası Türkiye'de üretilerek ülkenin uzay ve haberleşme teknolojilerindeki yetkinliğini gösteriyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal